Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ένας …σύγχρονος Τ.Ουίλιαμς έρχεται «Σαν Βροχή»


Η ανάγκη για αγάπη και επικοινωνία, ο φόβος της απομόνωσης και της κοινωνικής αφάνειας, δοσμένα από μία πιο «σύγχρονη» ματιά του κλασικού Τένεσι Ουίλιαμς, αναβιώνουν στην παράσταση «Σαν Βροχή».


Τρεις τρομαγμένοι άνθρωποι, που προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιώσουν, μέσα από τις προσωπικές τους εμμονές. Τρεις άνθρωποι, που πασχίζουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, αλλά κυρίως να επικοινωνήσουν, αναβιώνουν μέσα από την παράσταση «Σαν βροχή», που ανεβαίνει στο θέατρο Βαφείο- Λάκης Καράλης.
Βασισμένο στο μονόπρακτο του Τένεσι Ουίλιαμς «Μίλα μου σαν τη βροχή», πρόκειται για ένα θεματολογικά και μορφολογικά επίκαιρο έργο, που μέσα από σύγχρονες και αφαιρετικές θεατρικές τεχνικές επιχειρεί να δώσει στους πρωταγωνιστές του διεξόδους ανάγκης.
Ξορκίζοντας ο καθένας τους δικούς του δαίμονες «πριν τη βροχή», σε ένα άθλιο δωμάτιο σε κάποια μεγαλούπολη, με φόντο τη ζοφερή ατμόσφαιρα μιας κοινωνίας σε κρίση, ένας άντρας ξαναγυρνά ολοένα και περισσότερο κατάκοπος και εξαντλημένος σε μία γυναίκα, που περιμένει αιώνια και αδιαμαρτύρητα. Στο διπλανό δωμάτιο, ένας καταβεβλημένος από τη μοναξιά, συγγραφέας, συνθέτει το σκηνικό κρυφοκοιτάζοντας τις ζωές τους. Ζει μέσα από αυτούς. Δημιουργεί από τη ζωή τους αλλά και δημιουργεί τη ζωή τους. Συνεπαρμένος, διασπά τον δικό του αντιφατικό εσωτερικό μονόλογο σε δυο φωνές, και τις χαρίζει στα ινδάλματά του. Η βροχή αρχίζει και το ζευγάρι ξεκινά την αφήγηση της δικής του ιστορίας. Και μοιάζουν οι δυο τους σαν δυο φυλακισμένοι, που ανταλλάσσουν απεγνωσμένες κραυγές μέσα από τα μοναχικά κελιά τους: δεν ενώνονται ποτέ, αλλά συνδέονται μ’ έναν δεσμό απελπιστικά ακατάλυτο – είναι, στην ουσία, μία ψυχή.
Σκηνοθεσία: Αλέξιος Κοτσώρης – Παναγιώτα Πανταζή. Δραματουργική επεξεργασία: Παναγιώτα Πανταζή - Αλέξιος Κοτσώρης. Μουσική: Δημήτρης Παναρετάκης.
Πληροφορίες: Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη: 21:00 Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ. Στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής, Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως, Μεταξουργείο. Τηλ. Κρατήσεων: 6982396528.

ΠΗΓΗ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: