Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ελικόπτερο-ρομπότ θα «παρακολουθεί» το Θερμαϊκό


Ελικόπτερο-ρομπότ θα «παρακολουθεί» το Θερμαϊκό
Πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη του πτήση


Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το μεσημέρι το ειδικό, μη επανδρωμένο ελικόπτερο, το οποίο θα «παρακολουθεί» την κατάσταση του Θερμαϊκού κόλπου.

Συγκεκριμένα, με την σύμπραξη πέντε συμμετεχόντων φορέων, της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Δέλτα, του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού και του εργαστηρίου τηλεπισκόπησης και γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών του ΑΠΘ, δημιουργείται κεντρική βάση δεδομένων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) στη δυτική πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Τζιτζικώστα, «αποτελεί μια από τις ενέργειες που έχουμε προχωρήσει για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Θερμαϊκού και, σε συνεργασία με όσους μπορούν να συμβάλλουν, προχωράμε σε δράσεις που έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα για τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας, τόνισε ότι η περιοχή του Θερμαϊκού, όπου έχουν στηθεί οι σταθμοί μέτρησης του Εργαστηρίου του ΑΠΘ με επικεφαλής τον κ. Ζαλίδη, δέχεται τα νερά τεσσάρων ποταμών (Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα) και πολλών στραγγιστικών τάφρων.

«Οι μετρήσεις και οι παρατηρήσεις του Εργαστηρίου θα μας βοηθήσουν να λάβουμε οριστικά και μόνιμα μέτρα όλοι οι συναρμόδιοι κι επιτέλους με συνεννόηση και κεντρικό συντονισμό τον πλέον κατάλληλο φορέα το ΑΠΘ» κατέληξε.

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: