Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Υπερθερμία και επισήμως κατά του καρκίνου


Μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου η οποία είναι ακίνδυνη και χωρίς παρενέργειες για τον ασθενή, η υπερθερμία, αναγνωρίστηκε πρόσφατα
ως ιατρική πράξη από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας της χώρας μας και απομένει η δημοσίευση στο ΦΕΚ προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στην Αθήνα στο νοσοκομείο Αττικόν και σε δύο ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη από το 2010 έχει τύχει θετικής αποδοχής αίτημα για προμήθεια του ειδικού μηχανήματος από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Το κόστος της προμήθειας του μηχανήματος υπερθερμίας κυμαίνεται από 150.000 έως 250.000 ευρώ, ενώ το κόστος της κάθε συνεδρίας έχει κοστολογηθεί στα 60 ευρώ για την επί πολλοίς εφαρμογή της και στα 120 ευρώ για την εν τω βάθει εφαρμογή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπερθερμία βασίζεται στην αύξηση της θερμοκρασίας τοπικά - περιοχικά πέρα από το φυσιολογικό σε εύρος 42 βαθμούς C ως 45 βαθμούς C, ή συστηματικά σε όλο το σώμα σε εύρος 41,5 βαθμούς C - 41,8 βαθμούς C χωρίς να προκαλεί σοβαρά τοξικά φαινόμενα. Ο ασθενής μπαίνει σε ένα κουβούκλιο όπου με τη βοήθεια της υπέρυθρης ακτινοβολίας αυξάνεται η θερμοκρασία. Η υπερθερμία μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά στο ιατρείο ενώ όταν ολοσωματικά μπορεί να εφαρμοστεί σε νοσοκομείο υπό γενική αναισθησία.

Η περιοχική τοπικά εφαρμοζόμενη υπερθερμία γίνεται κάθε 72 ώρες. Η πιο σύντομη χρονικά επανάληψη της αποφεύγεται για να ξεπεραστεί η θερμοαντοχή των καρκινικών κυττάρων που αναπτύσσεται αν εφαρμοστεί πιο γρήγορα. Γίνονται αρχικά 12 συνεδρίες και ακολούθως εκτιμάται το αποτέλεσμα της θεραπείας με εργαστηριακές εξετάσεις. Αν ο ασθενής κάνει ακτινοθεραπεία τότε η περιοχική γίνεται αμέσως μετά την ακτινοβόληση του όγκου, ενώ αν κάνει χημειοθεραπεία η περιοχική γίνεται εντός 12 ωρών από την χημειοθεραπεία για να εξασφαλιστεί η συνεργική δράση της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας με την ογκοϋπερθερμία.

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

1 σχόλιο:

  1. επειδη δεν εχω βρει πουθενα το ονομα του ιδιωτικου κεντρου στη θεσσαλονικη που γινεται μπορει καποιος να μου το αναφερει? αν θελει να μη δημοσιευθει δημοσια ας μου πει να του δωσω το mail να μου το στειλει. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή