Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ρωσία: Από νοθεία στιγματίστηκαν οι βουλευτικές εκλογές


Το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέστη ήττα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά διατηρεί την πλειοψηφία στη Δούμα (κάτω βουλή του κοινοβουλίου),
σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα, μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές.

Μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, η Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν απέσπασε το 49,5% των ψήφων, εξασφαλίζοντας τις 238 από τις 450 έδρες της Δούμας, μια ισχνή πλειοψηφία 13 εδρών και 77 λιγότερες από τις προηγούμενες εκλογές. Έτσι, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επικεφαλής του κόμματος, ετοιμάζεται να ξανακαθίσει στην παλιά του... πρωθυπουργική καρέκλα καθώς -πριν από λίγες ημέρες- ο Πούτιν πήρε και επίσημα το χρίσμα του υποψηφίου, εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία τον ερχόμενο Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), επιβεβαίωσε τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης για νοθεία η οποία είχε προειδοποιήσει ότι το αποτέλεσμα θα είναι αλλοιωμένο, καθώς πολλοί εξαναγκάζονται να ψηφίσουν «Ενωμένοι Ρωσία» με απειλές ή ανταλλάγματα.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι οι εκλογές ήταν « δίκαιες, ειλικρινείς και δημοκρατικές» αλλά , όπως αναφέρει ο Οργανισμός , η προεκλογική εκστρατεία χαρακτηρίστηκε από «περιορισμένο ανταγωνισμό και έλλειψη δικαιοσύνης». Η καταμέτρηση των ψήφων χαρακτηρίστηκε από συχνές διαδικαστικές παραβάσεις και περιστατικά χειραγώγησης, μεταξύ των οποίων σοβαρές ενδείξεις πολλαπλών ψήφων ανά άτομο, επισημαίνουν οι παρατηρητές στην προκαταρκτική τους έκθεση.

Ο ΟΑΣΕ είχε καταγγείλει νωρίτερα μέσα στην ημέρα τις "συχνές παραβιάσεις" κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων και το "παραγέμισμα της κάλπης" (νοθεία) στις Ρωσικές κοινοβουλευτικές εκλογές την Κυριακή.

Την ανησυχία τους για την πιθανότητα νοθείας εξέφρασαν η Γερμανία και οι ΗΠΑ, αμφισβητώντας εμμέσως το επίσημο αποτέλεσμα .

"Ανησυχούμε πολύ για τη διεξαγωγή των εκλογών" οι οποίες έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου στο κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, αναφερόμενη στην έκθεση του ΟΑΣΕ στην οποία επισημάνθηκαν παρατυπίες."Ο ρωσικός λαός όπως και όλοι οι λαοί, έχει το δικαίωμα να δει την φωνή του να ακούγεται και την ψήφο του να λαμβάνεται υπόψη, πράγμα που σημαίνει ότι του αξίζουν εκλογές ελεύθερες, δίκαιες και διαφανείς όπως και στους αξιωματούχους που είναι υπόλογοι σε αυτόν", επέμεινε η κα. Κλίντον.

Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για τις πιθανολογούμενες παραβιάσεις του δικαιώματος ψήφου στη Ρωσία που αναφέρθηκαν από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ. "Η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για την έκθεση αυτή, διότι περιέχει πάρα πολλές ενδείξεις για παρατυπίες και εμπόδια", δήλωσε ο Γκέοργκ Στρέιτερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Ο ΟΑΣΕ είχε καταγγείλει νωρίτερα μέσα στην ημέρα τις "συχνές παραβιάσεις" κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων και το "παραγέμισμα της κάλπης" (νοθεία) στις Ρωσικές κοινοβουλευτικές εκλογές την Κυριακή.

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: