Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πού θα φτάσει η τεχνολογία;


Στη δημοσιότητα έδωσε η IBM τις προβλέψεις της για την πρόοδο της τεχνολογίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία υποστηρίζει ότι σε λίγα χρόνια οι άνθρωποι
θα μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα με τη δύναμη της σκέψης και μόνο.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα μπορούμε να εισχωρήσουμε στο μυαλό φίλων ή εχθρών για να μάθουμε τα μυστικά τους. Η πρόβλεψη της IBM αφορά στον έλεγχο ηλεκτρονικών συσκευών. Έτσι, οι ερευνητές της εταιρείας είναι πεπεισμένοι ότι σε πέντε χρόνια περίπου θα έχουμε την τεχνολογία που απαιτείται ώστε να πραγματοποιούμε τηλεφωνικές κλήσεις απλά φέρνοντας στο μυαλό μας το άτομο που θέλουμε να ακούσουμε ή να χειριζόμαστε τον κέρσορα του mouse.

Παράλληλα, η IBM εκτιμά ότι γύρω στο 2016-17 η αξιοποίηση των βιομετρικών χαρακτηριστικών θα έχει προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε θα αλλάξει άρδην ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με το Internet και τα τραπεζικά δίκτυα. Έτσι, δε θα χρειάζεται πλέον να έχουμε passwords για να μπαίνουμε στα αγαπημένα μας sites ή να βγάζουμε χρήματα από τα ATM - θα αρκεί μόνο ένα scan στην ίριδα του ματιού.

Βέβαια, το τελευταίο αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι τέτοιες μέθοδοι απειλούν τις προσωπικές ελευθερίες.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: