Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Συμβουλές προς φίλες, για ... φίλες!


Συμβουλές προς φίλες, για ... φίλες!
Παρά το γεγονός ότι η καθεμία από εμάς έχουμε βρεθεί μόνες κάποια στιγμή στη ζωή, όταν μία φίλη μας βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, δεν ξέρουμε πώς να τη βοηθήσουμε.
Και αυτό γιατί, όπως λέει και ο ειδικός επιστήμονας για αυτά τα θέματα, Robert Weiss, όταν φεύγει η μοναξιά, τη θέση της παίρνει η …αμνησία.

Έχοντας ξεχάσει τη δική μας μοναξιά, ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιες είναι οι κατάλληλες συμβουλές για τη μοναχική μας φίλη.

Μία μικρή χειρονομία : Μία πολύ ευγενική κίνηση είναι να την καλέσετε σε γεύμα σπίτι σας. Μπορεί να σας ακούγετε μικρό και κοινότυπο, αλλά οτιδήποτε μεγαλύτερο για αρχή μπορεί να κάνει τη φίλη σας να νιώσει έρμαιο της φιλανθρωπίας.

Κινηματογράφος και δείπνο : Ορισμένα άτομα είναι τόσο εξασθενημένα από τη μοναξιά τους, που ίσως είναι δύσκολο να συζητήσουν οτιδήποτε. Προσκαλώντας τη φίλη σας στον κινηματογράφο και μετά σε δείπνο, θα είναι μία καλή ευκαιρία να μιλήσετε, έστω και για την ταινία που είδατε.

Ιατρική συμπαράσταση : Προσφερθείτε να τη συνοδεύσετε στο ραντεβού με τον γιατρό της. Έρευνες έχουν δείξει πως οι γιατροί αντιμετωπίζουν καλύτερα τους ασθενείς που έχουν φιλική ή και οικογενειακή συμπαράσταση.

Όχι ακυρώσεις : Φροντίστε να είστε συνεπείς σε οτιδήποτε έχετε κανονίσει να κάνετε μαζί της. Μην ακυρώσετε, διότι τα μοναχικά άτομα βλέπουν τις κοινωνικές τους δεσμεύσεις ως σωσίβιο στον ωκεανό. Ακυρώσεις μπορεί να κάνουν τη φίλη σας να βιώσει άσχημα συναισθήματα.

Στείλτε της μηνύματα : Ακόμη και όταν δε μπορείτε να της μιλήσετε στο τηλέφωνο, στείλτε της ένα sms ή ένα email. Με τον τρόπο αυτό θα την κάνετε να νιώσει πως δεν έχει ξεχαστεί.

Γίνετε η εσείς πραγματικότητα της : Τα μοναχικά άτομα, τείνουν να θυμούνται περισσότερες λεπτομέρειες των κοινωνικών συναντήσεων που τυχόν έχουν και να ερμηνεύουν αρνητικά συμπεριφορές και βλέμματα. Γι’ αυτό φροντίστε να της εξηγήσετε με το δικό σας τρόπο, συμπεριφορές ατόμων που παρεξήγησε.

Μην την παρατήσετε : Το να την καλέσετε να σας συνοδεύσει σε ένα πάρτυ, είναι ότι καλύτερο. Φροντίστε, όμως, να είστε πάντα κοντά της και να μην την εγκαταλείψετε μόνη της στο μπουφέ. Τα συναισθήματα της θα χειροτερέψουν!.

Βοηθήστε την να βρει το δικό της άνετο μέρος : Εξηγήστε της πως το να βγαίνει έξω για φαγητό ή για καφέ μόνη, δεν είναι ότι χειρότερο. Προτείνετε της, μάλιστα, κάποιο στέκι στο οποίο γνωρίζετε πως θα νιώσει άνετα και μέλος μιας μικρής κοινότητας.

Συμπεριλάβετε την στην ζωή με το φίλο σας : Αν είστε δεσμευμένες, μη σταματήσετε να την καλείτε σπίτι σας με το φίλο σας ή σε εξορμήσεις για αγορές μαζί του. Έρευνες έχουν δείξει πως τα μοναχικά άτομα χαίρονται να νιώθουν ότι αποτελούν μέρος της ζωής ενός ζευγαριού.

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: