Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Γιορτινή ατμόσφαιρα στην Θεσσαλονίκη


Με ένα θαλασσινό χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα «φυτρώσει» ολόφωτο μέσα στον Θερμαϊκό Κόλπο από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, αλλά και με παγοδρόμια και καρουζέλ,
υποδέχεται φέτος τα Χριστούγεννα η πόλη της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξώντας να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από τις βαλκανικές αγορές.

Το φωτεινό καράβι, το οποίο στηνόταν μέχρι πέρυσι στην Πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και το παλιό Δέντρο και η φάτνη, θ΄αποτελέσουν από φέτος παρελθόν, δημιουργώντας χώρο για το παγοδρόμιο, το καρουζέλ και για 8-10 σπιτάκια μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», η Εταιρεία Σπαστικών και το Παιδικό Χωριό SOS.

Ο νέος γιορτινός διάκοσμος και το θαλασσινό δέντρο της Αριστοτέλους, η οποία «ντύνεται» χριστουγεννιάτικα από τη θάλασσα μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου, θα «ανάψουν» στις 6 το απόγευμα της Κυριακής. 'Οπως γνωστοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για τη φύλαξη της Πλατείας, αλλά και για την περιφρούρησή της από παράνομους μικροπωλητές, ώστε να αποφευχθούν τριτοκοσμικές καταστάσεις προηγούμενων ετών, οργανώθηκε ήδη ομάδα 40 ατόμων.


Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 1000 άπορους στη Λέσχη του ΑΠΘ

Την παραμονή των Χριστουγέννων, στη φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, θα στρωθεί ένα τεράστιο τραπέζι, από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Οι 1000 συνδαιτυμόνες δεν θα είναι οι συνήθεις επισκέπτες της Λέσχης, αλλά 1000 άποροι, που θα απολαύσουν ένα γιορτινό γεύμα, στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με το Αριστοτέλειο Παενπιστήμιο (ΑΠΘ), όπως γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.

Σύμφωνα με την ίδια, η αντιδημαρχία συγκεντρώνει ήδη ρούχα και τρόφιμα από διάφορους φορείς, τα οποία θα μετατραπούν σε «πακέτα αγάπης» για Θεσσαλονικείς, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Εξάλλου, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου, λιλιπούτειοι μαθητές από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης, θα στολίσουν το δέντρο του δήμου με κατασκευές και στολίδια, που θα έχουν φτιάξει οι ίδιοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: