Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

«Έσβησε» ένας από τους μεγαλύτερους άσους όλων των εποχών Σόκρατες, ο «φιλόσοφος» της μπάλας


Ακόμη ένας από τους μεγάλους ποδοσφαιριστές του παρελθόντος έφυγε από τη ζωή!
Ο Σόκρατες άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής (04:30) στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο Σάο Παόλο, υποκύπτοντας σε σηψαιμικό σοκ.

Ο Σόκρατες Σαμπάιο ντε Σόουζα Βιέρα γεννήθηκε το 1954. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στην Μποταφόγκο το 1974 σε ηλικία 20 ετών.

Έπειτα από μια τετραετία και ενώ το ταλέντο του ξεχώριζε, μεταγράφηκε στην Κορίνθιανς, που ήταν και ο βασικός σταθμός της καριέρας του, καθώς έμεινε εκεί μέχρι το 1984, μετρώντας 297 συμμετοχές και 172 γκολ.

Στα 30 του χρόνια έζησε την ευρωπαϊκή εμπειρία, φορώντας τη φανέλα της Φιορεντίνα για τη σεζόν 1984-85 (25 συμμετοχές-6 γκολ). Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σάντος και στη συνέχεια η πορεία του ήταν φθίνουσα.

Ο Σόκρατες ηγήθηκε της Εθνικής Βραζιλίας σε δύο Μουντιάλ, αυτά του 1982 και του 1986, έχοντας τεράστιους συμπαίκτες, όπως οι Ζίκο, Φαλκάο και Καρέκα, αλλά δεν ευτύχησε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Με τη φανέλα της «σελεσάο» μέτρησε 60 συμμετοχές και 22 γκολ.



Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: