Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σούβλα με μοσχαρίσιο φιλέτο από την Αργεντινή


Σούβλα με μοσχαρίσιο φιλέτο από την Αργεντινή
Μοιάζει με το δικό μας σουβλάκι αλλά είναι πολύ υγιεινό πιάτο

Πλένουμε το φιλέτο. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Κόβουμε το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το σκεύος στο ψυγείο.

Αφού μείνει μέσα στη μαρινάδα, το βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος στη σούβλα.

Βάζουμε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά κρέας μέχρι να γεμίσει η σούβλα.

Τοποθετούμε την σούβλα στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την από κάθε πλευρά μόνο 3-4 λεπτά για να παραμείνει το κρέας μέτρια ψημένο.

Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σούβλα με φρέσκες λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες.

Υλικά

500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα
1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό

για τη μαρινάδα:
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό
1 λεμόνι ακέρωτο ( θα χρειαστούμε το ξύσμα του)
250 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: