Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΕΤ: Αποσύρει τις αλατιέρες από τα εστιατόρια!


ΕΦΕΤ: Αποσύρει τις αλατιέρες από τα εστιατόρια!

Είστε λάτρης του αλατιού και ζητάτε απεγνωσμένα αλατοπίπερο στα εστιατόρια; Θα σας στενοχωρήσουμε: Αλάτι τέλος από το τραπέζι!


Ο ΕΦΕΤ σκέφτεται να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες εστιατορίου να αποσύρουν τις αλατιέρες από τα τραπέζια και να προβούν σε μερικές ακόμα ενέργειες που θα βοηθήσουν στην μείωση της κατανάλωσης του., καθώς η υπερκατανάλωση προκαλεί προβλήματα στην υγεία.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ σκέφτεται:

•Από τους αρτοποιούς θα ζητηθεί να μειώσουν την ποσότητα του αλατιού στο ψωμί.

•Από τις επιχειρήσεις τροφίμων να μειώσουν σταδιακά την περιεκτικότητα σε αλάτι των τροφίμων και την αναγραφή του στην ετικέτα.

•Από τους υπεύθυνους επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, θα ζητηθεί να βρεθούν πιο αποτελεσματικές δράσεις, όπως η απομάκρυνση της αλατιέρας από τα τραπέζια.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΦΕΤ, οι Έλληνες γνωρίζουν τις αρνητικές συνέπειες που έχει στην υγεία μας η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, ωστόσο δεν φαίνεται να γνωρίζουν πως πολλά από τα τρόφιμα δεν χρειάζονται επιπλέον προσθήκη, διότι έχουν «κρυμμένο» αλάτι.

Μόνον ο ένας στους τέσσερις καταναλωτές, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ διαβάζει πάντα τις ετικέτες των τροφίμων, ενώ οι ειδικοί σημειώνουν ότι η ημερήσια πρόσληψη αλατιού δεν πρέπει να ξεπερνά ημερησίως τα 5 έως 6 γραμμάρια (ένα κουταλάκι γλυκού ισοδυναμεί με 5 γραμμάρια).
Πηγη

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: