Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Στη φυλακή ο Εφραίμ



Προφυλακιστέος κρίθηκε τελικά ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ με απόφαση "βόμβα" του 3μελούς συμβουλίου Εφετών, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία της Προέδρου Εφετών Ε. Κακαβά.

Λίγες ώρες μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση, ενώπιον του συμβουλίου, του ιδίου του επικεφαλής της Μονής Βατοπαιδίου, το Δικαστικό Συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, με απόφαση εναντίον του.
Μετά την έκδοση του βουλεύματος, αναμένεται και η έκδοση εντάλματος σύλληψης από την αρμόδια εισαγγελία, το οποίο θα διαβιβαστεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών του Αγίου Όρους για να εκτελεστεί.
Από την πλευρά του Αρχιμανδρίτη δηλώνεται ότι "εκείνος είναι στη διάθεση των αρχών, παρότι επιμένει ότι είναι αθώος και ότι δεν έχει κάνει τίποτα το επιλήψιμο". Είναι άγνωστο αν το νομικό του επιτελείο προσβάλει αμέσως την απόφαση ή ζητήσει την υλοποίησή της αναλογικά με την καταδίκη άλλου ιερέα, που έγινε με κράτησή του στο χώρο του μοναστηριού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές στο βούλευμα το οποίο εξεδόθη το μεσημέρι της Παρασκευής, επικαλούνται το άρθρο 282 εδάφ. 2 του Ποινικού Κώδικα, υποστηρίζοντας ότι ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ είναι ύποπτος για την τέλεση και άλλων κακουργημάτων. Η απόφαση του συμβουλίου ήρε ουσιαστικά τη διαφωνία της ανακρίτριας Καλού, η οποία πρότεινε την προφυλλάκισή του και του Εισαγγελέα Μαντζούνη, ο οποίος πρότεινε να του επιβληθούν μόνο περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.
Η δραματική αυτή απόφαση κλείνει ουσιαστικά την δίχρονη ανάκριση για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.

Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ πρωταγωνιστικό πρόσωπο του σκανδάλου κατηγορείται για συνέργεια σε απάτη, πλαστογραφία, ξέπλυμμα βρώμικου χρήματος και σύσταση συμορίας. Το σκάνδαλο ξέσπασε το 2007, όταν αποκαλύφθηκε ότι στη Μονή δόθηκε η Λίμνη Βιστονίδα την οποία αντάλλαξαν με δημόσια γη στο Γραμματικό στην Χαλκιδική αλλά και το Ολυμπιακό Ακίνητο στις Αχαρνές Αττικής. Οι πολιτικοί που παραπέμφθηκαν για το σκάνδαλο, μετά από πρόταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, δεν δικάστηκαν ποτέ, λόγω παραγραφής των αδικημάτων τους.

Από την δικογραφία αποκαλύφθηκε, ότι διακινήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από 2 υπεράκτιες εταιρίες, της RASSADEL και MADEUS, οι οποίες όπως αποδείχθηκε ανήκαν στη Μονή. Ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης, με την απολογία του, έχει δηλώσει άγνοια για τις οικονομικές δραστηριότητες και τις απέδωσε στα μεγάλα έξοδα του μοναστηριού.

Ως πνευματικές σχέσεις χαρακτήρισε και τις επαφές του με πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή (Ρουσσόπουλο, Αγγέλου κ.π.). Τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου το 2007, τις απέδωσε σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε η Μονή και σε προσκλήσεις που ήθελα να παραδώσει.
Το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου πάντως, ήταν για πολλούς η κυρία αφορμή της παραίτησης της κυβέρνησης Καραμνλή και των πρόωρων εκλογών το 2009.
Πηγη

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: