Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Σε ένα «Καταφύγιο» τα όνειρα γίνονται εφιάλτες



Όταν τα όνειρα γίνονται εμμονή και το άγχος ότι μπορείς να χάσεις τα πάντα σε κυριεύει, πόσο εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου; Το ψυχολογικό θρίλερ του Τζεφ Νίκολς «Καταφύγιο» (Take Shelter) ξαναζωντανεύει εφιάλτες.


«Καταφύγιο» (Take Shelter)
Η ιστορία πραγματεύεται τα όνειρα ενός νεαρού νεαρού συζύγου και πατέρα, ο οποίος είναι ανήμπορος να τα εκλογικεύσει. Τότε τα όνειρα γίνονται εφιάλτες και μόνη διέξοδος για να αντιμετωπίσει τους φόβους του, και στην ουσία τους οιωνούς μίας υπερφυσικής καταιγίδας, όπως ο ίδιος τους ερμηνεύει, είναι να φτιάξει ένα καταφύγιο για να προστατεύσει την οικογένειά του. Όμως οι εφιάλτες τον έχουν στιγματίσει τόσο έντονα, που τελικά διερωτάται αν το καταφύγιο αρκεί για να προστατεύει την οικογένειά του από τον…ίδιο του τον εαυτό.
Έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο φεστιβάλ του Sundance 2011, το «Καταφύγιο» κέρδισε το μεγάλο Βραβείο, στην 50η Εβδομάδα Κριτικής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών αλλά και το βραβείο SACD Καλύτερου Σεναρίου.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Τζεφ Νίκολς, εξιστορεί τα προσωπικά του άγχη μέσα από τον ήρωα του Κέρτις ΛαΦόρς. Ο ίδιος δήλωσε ότι «το άγχος γεννιέται όταν έχεις κάτι να χάσεις. Έγραψα το “Καταφύγιο” διότι πίστευα πως υπάρχει ένα συναίσθημα έξω στον κόσμο, που είναι χειροπιαστό. Ήταν μια ανησυχία που ήταν πολύ αληθινή στη δική μου ζωή και είχα την αίσθηση πως ήταν πολύ αληθινή και στις ζωές άλλων Αμερικανών, καθώς και άλλων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η ταινία αυτή ήταν ένας τρόπος για να μιλήσω για το φόβο και το άγχος. Ελπίζω πως υπάρχει μια απάντηση στο συναίσθημα αυτό όταν τελειώνει η ταινία».
Πληροφορίες: Σκηνοθεσία/σενάριο: Τζεφ Νίκολς, παίζουν: Μάικλ Σάνον, Τζέσικα Τσαστέιν, Σέα Ουίγκχαμ, Τόβα Στιούαρτ, φωτογραφία: Άνταμ Στόουν, μουσική: Ντέιβιντ Ουίνγκο. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon


Πηγη
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: