Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η εμπιστοσύνη δεν έχει αποκατασταθεί



Απρόβλεπτη είναι η εικόνα των αγορών σήμερα, σύμφωνα με την FXCM, καθώς μετά τις ισχυρές ρευστοποιήσεις παρατηρείται έντονη ανοδική αντίδραση στα νομίσματα ρίσκου και μια προσπάθεια να καλύψουν μερικώς (AUD, NZD) ή εξολοκλήρου (EUR) τις πρόσφατες απώλειες.
Οι αγορές αποτύπωσαν χθες και κατά τις πρωινές ώρες την απογοήτευσή από την πρώτη ημέρα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής μετά την αποτυχία επίτευξης συναίνεσης για τις αλλαγές στην ευρωπαϊκή συνθήκη και στα 27 μέλη της ΕΕ, κι ενώ «πέρασαν» οι γαλλογερμανικές προτάσεις ως προς τα ευρωομόλογα και τους μηχανισμούς ESM και EFSF.

Παρά τις έκδηλες διαφωνίες εντός της ΕΕ, η ΕΚΤ σήμερα (μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Mario Draghi που πυροδότησαν ισχυρές ρευστοποιήσεις) αποτιμά ότι οι αποφάσεις των ευρωπαίων εντάσσονται στο πλαίσιο των προσδοκιών, χωρίς να υπάρχει λόγος να αναλάβει περαιτέρω δράση στην παρούσα φάση, σύμφωνα με πηγές. Ωστόσο, οι επενδυτές δεν πείστηκαν από τη χθεσινή απόφαση για άπλετη ρευστότητα της ΕΚΤ στις τράπεζες και τις λοιπές διευκολύνσεις. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς θα αντιδράσουν οι οίκοι αξιολόγησης, «αποτιμώντας» τις αποφάσεις της ΕΕ μετά τις πρόσφατες προειδοποιήσεις.

Ενδεικτικό του βαθμού έλλειψης εμπιστοσύνης που επικρατεί στις αγορές είναι ότι συνεχίζεται η αποστροφή των επενδυτών από τα περιφερειακά ομόλογα με τις αποδόσεις των ιταλικών 10ετών κρατικών ομολόγων να σημειώνουν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία τους ακόμα κι εν μέσω φημών ότι η ΕΚΤ ξεκίνησε και πάλι την αγορά ιταλικών και ισπανικών ομολόγων.

Με τους ευρωπαίους ηγέτες να συνέρχονται για τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου, βελτιώνεται το κλίμα στις αγορές. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί σημαντικές θετικές μεταβολές κάθε Παρασκευή προς τις μεσημεριανές ώρες, κάτι που συμβαίνει και σήμερα. Στο πλαίσιο των εξελίξεων και αναμονή της τελικής απόφασης της Συνόδου αλλά και της έντονης χθεσινής πτώσης θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για διορθωτικές κινήσεις. Όπως, και να έχει αναμένεται να διατηρηθεί η μεταβλητότητα λόγω Παρασκευής αλλά και λόγω της επιρροής της ευρωπαϊκής συνόδου.

Το ευρώ-δολάριο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται στο εβδομαδιαίο εύρος των 300 pips περίπου. Οι πιο έντονες διορθωτικές κινήσεις (προς τα πάνω) παρατηρούνται στο EURUSD και στο EURJPY καθώς και στην ισοτιμία GBPUSD.
Πηγη

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: