Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Υπ.Οικονομικών: Πρώτα πληρώνετε τα χαράτσια και μετά οι προσφυγές


Όσοι προσφεύγουν κατά των έκτακτων εισφορών θα πρέπει πρώτα να πληρώνουν διευκρινίζει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών.


Στην εγκύκλιο το υπουργείο εξηγεί ότι ενστάσεις, δηλώσεις επιφυλακής, ακύρωσης ή διαγραφής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που υποβάλλονται στις τράπεζες από τους φορολογούμενους δεν έχουν κανένα έννομο αποτέλεσμα.

Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι σε περίπτωση αμφισβήτησης του Εκκαθαριστικού Σημειώματος Εισφορών και Τέλους Επιτηδεύματος ο φορολογούμενος μπορεί να ασκήσει κατά του σημειώματος αυτού μόνο προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου, χωρίς όμως να αναστέλλεται η καταβολή του βεβαιωθέντος ποσού.

Ωστόσο, η προσφυγή δεν συνεπάγεται και αναστολή του ποσού της έκτακτης εισφοράς. Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς, καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής.

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: