Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ιταλία: Σαρωτικά νέα έκτακτα μέτρα λιτότητας


Η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, παρουσίασε χθες βράδυ στην Ρώμη την έκτακτη δέσμη οικονομικών μέτρων, συνολικού ύψους τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ.


Σε ό,τι αφορά τις κύριες παρεμβάσεις που περιέχονται στο νέο πακέτο μέτρων, βασικής σημασίας θεωρείται η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού: οι γυναίκες, στο εξής, θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα εξήντα δυο τους χρόνια και οι άνδρες στα εξήντα έξι. Τα απαιτούμενα χρόνια εισφορών θα αυξηθούν σε σαράντα ένα για τις γυναίκες και σαράντα δυο για τους άνδρες.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε, επίσης, την αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας από 21% σε 23%, την απαγόρευση της χρήσης ρευστού για πληρωμές άνω των χιλίων ευρώ, την κατάργηση των περιφερειακών συμβουλίων, την επιβολή φόρου της τάξης του 1,5% επί του συνόλου των αδήλωτων κεφαλαίων που επέστρεψαν από το εξωτερικό χάρη σε ευνοϊκά μέτρα νομιμοποίησης. Επιβάλλεται, εκ νέου, τρία χρόνια μετά την κατάργησή του, ο φόρος ακινήτων, ενώ αυξάνεται η φορολόγηση για σκάφη, ιδιωτικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα πολυτελείας.

Επιπλέον, το 2012 οι συντάξεις άνω των εννιακοσίων εξήντα ευρώ, θα "παγώσουν" και δεν θα ακολουθήσουν την αύξηση του πληθωρισμού.

Ο κ. Μόντι ανακοίνωσε ότι για να συμβάλει στην προσωπικά στην αντιμετώπιση της κατάστασης, θα επιστέφει στο κράτος τον μισθό που αντιστοιχεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών. Οι υπουργοί του πρόκειται επίσης να αναφέρουν στην φορολογική τους δήλωση και την κατοχή τυχόν ομολόγων, έστω και αν κάτι τέτοιο δεν απαιτείται από τον νόμο.

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: