Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Στην κορυφή του κόσμου η Αλεξάνδρα Ασημάκη


Η κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του γυναικείου πόλο έχει γαλανόλευκο χρώμα. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η διεθνής φουνταριστή της Βουλιαγμένης αναδείχθηκε ως η κορυφαία πολίστρια
στον κόσμο, εδραιώνοντας για ακόμη μια φορά την παρουσία των σπουδαίων αθλητών της Ελλάδας στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

Σαρώνοντας όλες τις ατομικές διακρίσεις η Αλεξάνδρας Ασημάκη στα 23 της χρόνια ψηφίστηκε ως η καλύτερη πολίστρια στον κόσμο για το 2011. Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη ατομική διάκριση φέτος για την παίκτρια της Βουλιαγμένης.

Το καλοκαίρι πήρε τον τίτλο της MVP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σανγκάη, ενώ τον Οκτώβριο της απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης στην Ευρώπη, με την Αντιγόνη Ρουμπέση να είναι τότε δεύτερη.

Η 23χρονη πολίστρια, προϊόν των ακαδημιών της Βουλιαγμένης, ξεχώρισε με την απόδοσή της τα τελευταία χρόνια, βοηθώντας την ομάδα της να φτάσει στο πρωτάθλημα του 2010 και κυρίως στα δύο σερί Τσάμπιονς Καπ και τα συνεχόμενα Σούπερ Καπ Ευρώπης, το 2009 και το 2010.

Υπερήφανη και χαρούμενη δηλώνει η νεαρή αθλήτρια, η οποία μιλώντας στον Real fm τονίζει ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας της εθνικής μας ομάδας πόλο γυναικών που έρχεται να συμπληρώσει το σερί επιτυχιών στην παγκόσμια σκηνή.

Η νίκη αυτή έχει βαρύνουσα σημασία μέσα στις δραματικές δυσκολίες που βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός και ιδιαίτερα ο χώρος της υδατοσφαίρισης. Όπως επισημαίνει η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η εθνική ομάδα προσπαθεί μέσα στις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης, καθώς οι επιχορηγήσεις του κράτους κρίνονται από την εκάστοτε δόση του δανείου προς τη χώρα μας.

Η διεθνής φουνταριστή, ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να αγωνίζεται για το όνειρό της και προτρέπει τα νέα παιδιά να πιστεύουν στον εαυτό τους και να παλεύουν για την ανάδειξη του ελληνικού αθλητισμού προσπερνώντας όλα τα εμπόδια.

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: