Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ιαπωνία: Νέα διαρροή στη Φουκουσίμα


Νέα διαρροή ραδιενεργού υγρού, μικρό μέρος του οποίου απορρίφθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, εντοπίστηκε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα,
ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σταθμό, η Tokyo Electric Power (Tepco).

Τεχνικοί έσπευσαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού για να βρουν την αιτία της διαρροής, η οποία προκλήθηκε κοντά σε σύστημα καθαρισμού μολυσμένων υδάτων. Ποσότητα 45 τόνων μολυσμένου ύδατος βρέθηκε γύρω από έναν συμπυκνωτή και στήθηκε φράγμα με σακιά με άμμο για να εμποδιστεί η διαφυγή του νερού.

Το μεγαλύτερο μέρος του χρησιμοποιημένου μολυσμένου υγρού παρέμεινε στο εσωτερικό του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται το σύστημα καθαρισμού, αλλά περίπου 300 λίτρα πιστεύεται ότι πέρασαν σε υδρορροή που καταλήγει στον ωκεανό, διευκρίνισε αξιωματούχος της Tepco. Το νερό αυτό περιέχει ραδιενεργές ουσίες, όπως καίσιο 137 και ιώδιο 131, αλλά σε επίπεδα "παρόμοια ή ελαφρώς ανώτερα" με αυτά που εντοπίστηκαν στο νερό της θάλασσας κοντά στον πυρηνικό σταθμό, προσέθεσε.

Άλλες επικίνδυνες ουσίες, όπως ραδιενεργό στρόντιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των οστών, είναι επίσης παρούσες στο μολυσμένο νερό, αλλά θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προτού μπορέσει να επιβεβαιωθεί . "Θα συνεχίσουμε την έρευνά μας για το πρόβλημα που προέκυψε" στο σύστημα καθαρισμού των υδάτων, κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Τις εβδομάδες μετά το πυρηνικό δυστύχημα στον σταθμό της Φουκουσίμα στις 11 Μαρτίου, το οποίο προκλήθηκε από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η Tepco απέρριψε 10.000 τόννους ελαφρά ραδιενεργού ύδατος στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αναλύσεις που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν ότι η ραδιενέργεια διασκορπίστηκε στη θάλασσα και δεν απειλεί άμεσα τη ζωή των ψαριών ή των ανθρώπων.

Η Tepco διευκρίνισε ότι η διαρροή που εντοπίστηκε τώρα δεν θα εμποδίσει να επιτευχθεί ως το τέλος του μήνα μια "διακοπή με ψύξη" των αντιδραστήρων, δηλαδή η διατήρηση του πυρηνικού καυσίμου σε σταθερή θερμοκρασία κάτω των 100 βαθμών Κελσίου.

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: