Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η Μέριλ Στριπ στο πλευρό της… Σιδηράς Κυρίας



Υπερασπιζόμενη απόλυτα την απόφασή της να ενσαρκώσει την πρώην πρωθυπουργό Μ. Θάτσερ, η οσκαρική Μέριλ Στριπ, μίλησε ένθερμα για την πάλαι ποτέ Σιδηρά Κυρία, χαρακτηρίζοντάς της ως μία εύθραυστη ηλικιωμένη γυναίκα που πάσχει από άνοια.


Ωστόσο, και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν λίγο από πριν την 17η υποψηφιότητα της ηθοποιού στα Όσκαρ, η ταινία , ως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.
Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος των Συντηρητικών, Λορντ Τέμπιτ, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του γράφοντας στην Telegraph, ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ μπορεί να ήταν σκληρή- ίσως και άδικη κάποιες φορές- απέναντι σε συναδέλφους που δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις της αλλά ποτέ δεν ήταν «η ημί- υστερική, υπερευαίσθητη, υπερβολική περσόνα, που η Μέριλ Στριπ παρουσίασε στο κοινό μέσα από την ερμηνεία της».
Στον αντίποδα αυτού, ωστόσο, υπήρξε η οπτική του πρώην πολιτικού των Συντηρητικών, Μάικλ Πορτίλο, ο οποίος εξήρε την ερμηνεία της Στρίπ, λέγοντας ότι ήταν υπέροχη αν και ένιωσε λίγο άβολα στις σκηνές που αφορούσαν στην αναπηρία της. Παρόλα αυτά, το τότε «δεξί χέρι» της Σιδηράς Κυρίας, ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν θα ήθελα να δω τη μητέρα μου να απεικονίζεται έτσι, αν και αναγνωρίζω ότι πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα».
Η Μέριλ Στριπ, απ’ την πλευρά της μιλώντας στο BBC υπερασπίστηκε την «ηρωίδα» της, ισχυριζόμενη πως αισθάνθηκε ότι αν χειριζόταν όλη η ομάδα το θέμα με τον σωστό τρόπο, το αποτέλεσμα θα ήταν εντάξει. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, βέβαια, επικεντρώθηκε περισσότερο στο ζήτημα της αναπηρίας της Θάτσερ, στην ανθρώπινη εκείνη πλευρά της αδυναμίας λόγω της άνοιας από την οποία πάσχει η ισχυρότερη γυναίκα των 80s. «Υπάρχει η αίσθηση ότι τα τείχη πλέον είναι προσπελάσιμα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, και ότι πλέον εισβάλλει το ένα στο άλλο. Θεωρώ ότι πλέον η άνοια δεν πρέπει να αποτελεί στίγμα. Είναι η ζωή, είναι η αλήθεια» δήλωσε κλείνοντας η ηθοποιός.


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: