Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ηρεμία στο Σύνταγμα - 38 προσαγωγές, 11 συλλήψεις


Ένταση και επεισόδια στη μεγάλη διαδήλωση όσων τιμούν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του.

22.00 Ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία. 

21.10 Συνολικά, σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 38 προσαγωγές και 11 συλλήψεις.

20.41 Διαλύθηκε ο κύριος όγκος της πορείας στη Θεσσαλονίκη μετά τη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ. Μικρές ομάδες διαδηλωτών κατευθύνονται προς τα Πανεπιστήμια, την οδό Εγνατία και την Αριστοτέλους. Ο χώρος μπροστά στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης θυμίζει πεδίο μάχης μετά τις συμπλοκές των αστυνομικών με τους διαδηλωτές.

20.30 Στη Θεσσαλονίκη, επί της Αγίου Δημητρίου έφτασε η πορεία. Ένταση δημιουργήθηκε όταν ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά σε κάδους. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να διασπάσουν τον όγκο των διαδηλωτών κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών. Πραγματοποιούνται προσαγωγές. 
20.20 Στο πάρκο Ναυαρίνου συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος. Τα μικρά "πύρινα οδοφράγματα" συνεχίζουν να αποκλείουν τον δρόμο στις αστυνομικές δυνάμεις. 

20.00 Πετροπόλεμος και ένταση στη Ναυαρίνου, στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο άτυχος μαθητής. Φωτιές σε κάδους απορριμάτων. 

19.50 Στην Ακαδημίας, στο κάτω μέρος της Εμμανουήλ Μπενάκη το κύριο μέρος των διαδηλωτών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προωθούνται προς την πλευρά της Ομόνοιας. 



19.50 
Στην Ακαδημίας, στο κάτω μέρος της Εμμανουήλ Μπενάκη το κύριο μέρος των διαδηλωτών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προωθούνται προς την πλευρά της Ομόνοιας. 



19.35 Αφόρητη η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα από τη ρίψη χημικών. Επιχείρηση αστυνομικών στην Βασ. Γεωργίου. Ήρεμη η κατάσταση μπροστά από τη Βουλή. 



19.29 Στον ατσαλένιο φράκτη που έχει στήσει η αστυνομία, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, η ένταση. Έφυγαν οι εύζωνοι από τη σκοπιά τους. 



19.26 Επεισόδια μπροστά στη Βουλή. Αντιεξουσιαστές συγκρούονται με την αστυνομία. Στις μολότοφ και τις πέτρες, η αστυνομία απαντά με εκτεταμένη ρίψη χημικών. 



19.15 Οι πρώτοι διαδηλωτές φτάνουν στο Σύνταγμα, ενώ το ασθενοφόρο μετακινήθηκε κι έχει σταθμεύσει στο Σύνταγμα, στη συμβολή με την οδό Αμαλίας. 



19.09 
Χωρίς να σημειωθεί ένταση, η κεφαλή της πορείας έχει φτάσει στο ύψος της Παλιάς Βουλής, λίγα μέτρα πριν την πλατεία Συντάγματος.

19.06 Η πορεία έχει φτάσει στην οδό Κοραή.

19.03 Ένα ασθενοφόρο έχει σταθμεύσει στο Σύνταγμα, στη συμβολή με την οδό Ερμού. 

19.00 Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία έχει φτάσει στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν σχηματίσει ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές. 

18.58 Ομάδες των ΜΑΤ ενισχύονται στα δύο άκρα του Κοινοβουλίου.

18.49 Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ένα από τα συνθήματα που ακούγονται είναι: "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία". 



18.44 Μαζικότερη από του μεσημεριού αναμένεται να είναι η πορεία στην μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή, σύμφωνα με μαρτυρίες. 



18.41 Από λεπτό σε λεπτό η κεφαλή της πορείας θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια, ενώ το πλήθος θα περάσει από την Πανεπιστημίου, τα Χαυτεία, την Πεσματζόγλου και θα στρίψουν προς την οδό Σταδίου. 

18.35 Η τροχαία προσπαθεί να ρυθμίσει την κυκλοφορία για τα οχήματα. Κλειστές οι οδοί Ακαδημίας από Κάνιγγος και Ιπποκράτους από την λεωφ. Αλεξάνδρας.

18.30 Στη Θεσσαλονίκη, έντονη είναι η αστυνομική παρουσία, ενώ η πορεία βρίσκεται ήδη στην Τσιμισκή. 

18.20 Πλήθος κόσμου συρρέουν προς το κέντρο της Αθήνας. 

18.15 Στη Θεσσαλονίκη, ξεκινά από την Καμάρα η πορεία φοιτητικών συλλόγων, αντιεξουσιαστών και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Τα μπλοκ των διαδηλωτών θα κινηθούν προς την οδό Τσιμισκή, μέσω της Εθνικής Αμύνης. Ισχυρή αστυνομική δύναμη ακολουθεί την πορεία. 

18.00 Η προσυγκέντρωση ξεκίνησε στα Προπύλαια. Οι ομάδες κρατάνε πανό με συνθήματα για την τραγική απώλεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 
Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: