Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μέσα στο 2012 τα πρώτα κινητά με οθόνη που… «διπλώνεται»


Η εταιρεία Samsung έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στην αγορά gadgets με εύκαμπτη οθόνη στο πρώτο εξάμηνο του 2012.


Τα πρώτα gadgets που θα κυκλοφορήσουν, θα είναι κινητά τηλέφωνα, όμως, η Κορεάτικη εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει εύκαμπτες οθόνες AMOLED 4.5 ιντσών και με μόλις 0.3mm πάχος.

Η οθόνη είναι κατασκευασμένη από γραφένιο και έχει μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς μπορεί να τυλίγεται και να ξεδιπλώνεται πολύ εύκολα χωρίς να παραμορφώνεται η εικόνα. Ένα από τα θετικά σε αυτές τις οθόνες είναι ότι απαιτούν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα φωτεινότητας της οθόνης.

Στο τελευταίο βίντεο, η εταιρεία επιδεικνύει ένα τεχνολογικό θαύμα, μία «ταμπλέτα του μέλλοντος», η οποία προσφέρει άμεση μετάφραση, βίντεο και 3D, το επίπεδο του οποίου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα.

Αυτή η ταμπλέτα αν και δείχνει την πραγματική εξέλιξη της τεχνολογίας, αποτελεί μακρινό σχέδιο και οι εταιρείες Samsung και Nokia δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στο άμεσο στόχο τους, ο οποίος ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα, και είναι τα κινητά τηλέφωνα με εύκαμπτη οθόνη που θα βγουν στην αγορά στις αρχές του 2012.

Από την πλευρά της, η Nokia παρουσίασε ένα βασικό πρωτότυπο του Nokia Kinectic, ένα εύκαμπτο smarthphone στο Nokia World, το οποίο διεξήχθη στις 26-27 Οκτωβρίου στο Λονδίνο. Η εταιρεία αρνήθηκε, όμως, να πει πότε θα είναι διαθέσιμα προς πώληση τα Kinectic smartphones, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να «λυγίσουν» την οθόνη για να ελέγξουν λειτουργίες όπως μουσική και βίντεο.

Νωρίτερα αυτή την χρονιά, διέρρευσε από αναφορές ότι η Samsung είχε την ικανότητα να κατασκευάσει μεγάλες ποσότητες τέτοιου τύπου οθόνης στις αρχές του 2012 χωρίς, όμως, να είναι γνωστό το που θα χρησιμοποιούνταν.

Επίσης, εμφανίστηκαν εικόνες από κινητό, το οποίο χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, το Galaxy Skin. Συγκεκριμένα το Galaxy Skin ήταν project που διενεργήθηκε από φοιτητές σχεδιασμού, χρησιμοποιώντας το λογότυπο της Samsung και το σήμα κατατεθέν της Galaxy.

Ένα ακόμη gadget θα είναι λογικά στην διάθεση μας την νέα χρονιά, θα απλουστεύσει ακόμα περισσότερο την επικοινωνία μας και σίγουρα θα φέρει μεγαλύτερη επανάσταση από αυτή που έφερε το iPhone το 2007.

Πηγή:
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: