Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τα 10 καλύτερα φρέσκα κουλούρια στη μουσική του 2011



Για πολλούς, ειδικά μετά τα 30, κάποια στιγμή η μουσική σταματάει να εξελίσσεται. Ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί βρίσκει σε τοίχο αφού το μυαλό είναι κολλημένο στα παλιά. Στη πραγματικότητα όμως η μουσική δεν σταματάει ποτέ να σε εκπλήσσει. Αρκεί να έχει τα αυτιά και το κεφάλι σου ανοιχτά.


Στο δρόμο που χάραξαν οι Vampire Weekend και οι MGMT, οι καλιφορνέζοι Foster The People είχαν την επιτυχία του καλοκαιριού με το Pump Up The Kicks. Αν σας άρεσε, θα λατρέψετε και το ντεμπούτο τους, Torches.
 
Η 23χρονη Λονδρέζα, Jessie J ήρθε για να μείνει. Συμπαθητική φωνή, ενδιαφέρον παρουσιαστικό και το σημαντικότερο, ταλαντούχα στιχουργός. Δεν γράφει μόνο γι αυτήν. Δική της είναι για παράδειγμα η επιτυχία της Miley Cyrus, Party In The USA. Αξίζει να σημειώσουμε πως ήταν η νικήτρια του BBC Sound Of 2011. Η Jessie J είναι η νέα πρόταση της Αγγλίας για τη pop του σήμερα.
 
Τους είδαμε τους καλοκαίρι στην Αθήνα στο Ejekt Festival. Τότε, κάτω από την σκηνή, ήταν δεν ήταν 500 άτομα. Έχω την αίσθηση πως την επόμενη φορα, αν υπάρξει, θα είναι πολύ περισσότεροι. Εθιστικά indie rock τραγούδια με πρώτο και καλύτερο το Post Break Up Sex. Να σημειώσουμε επίσης πως είχαν τις περισσότερες πωλήσεις του 2011 από τα πρωτοεμφανιζόμενα ονόματα.
 
Το Νεοϋορκέζικο δίδυμο δημιούργησε μεγάλη φασαρία μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του single, Go Outside. Με επιρροές από τα pop των 60s, ο πρώτος του δίσκος είναι ήδη στις εγκυρότερες λίστες με τα καλύτερα του 2011. Σίγουρα δεν κάνουν μουσική για να κυριαρχήσουν στα charts αλλά αξίζουν τη προσοχή σας.
 
Lana Del Ray (φώτο)
Αν το πρώτο single των Cults έκανε φασαρία, τι να πούμε για το Video Games της 25χρονης Αμερικανίδας, Lana Del Ray. O πρώτος της δίσκος αναμένεται ήδη με αγωνία. Έχω την αίσθηση πως θα την λατρέψουμε.
 
Σας αρέσουν οι Ladytron; Αν ναι, πρέπει να ακούσετε τους Καναδούς, Austra. Προσωπικά με έχουν ενθουσιάσει.
 
Το πάλευαν κάποια χρόνια αλλά μόλις φέτος έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το πρώτο τους δίσκο. Αυτό το λονδρέζικο τρίο δείχνει ικανό να φέρει έναν αέρα ανανέωσης στο βρετανικό κιθαριστικό indie rock.
 
Μόλις 23 χρονών και όμως η μουσική του δείχνει τόσο ώριμη. Ο James Blake φτιάχνει ήχους που ταιριάζει στις μεταμεσονύκτιες ώρες. Μεγάλο ταλέντο.
 
Γέννημα – θρέμα μίας από τις πλέον πολύχρωμες γειτονιές του Λονδίνου, το Camden έκαναν αμέσως την διαφορά με το single, We Were Children. Λίγο πιο παλιομοδίτες βέβαια αλλά μας αρέσουν πολύ.
 
Πρέπει να χόρτασε αποθέωση η EMA στη πρώτη της χρονιά που μας απασχόλησε σοβαρά. Θυμίζοντας σε ένα βαθμό την Courtney Love αλλά και τους Sonic Youth, ο πρώτος δίσκος της Καλιφορνέζας, είναι ένα μουσικό διαμάντι.
 




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: