Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Summer Beauty: Τι να προσέχεις κάτω από τον ήλιο


BEAUTY SCHOOL - Summer Beauty: Τι να προσέχεις κάτω από τον ήλιο
Συμβουλές με υψηλό αντηλιακό δείκτη προστασίας!


Κάθε καλοκαίρι ξεκινάμε για τις διακοπές μας με τη λογική όπου φύγει- φύγει. Και όταν πια φεύγουμε χαλαρώνουμε τόσο που μερικές φορές παραμελούμε τη φροντίδα της επιδερμίδας μας. Ακόμα και αν είσαι ήδη διακοπές, οι απορίες που μας έλυσε ο δερματολόγος Ιωάννης Παπαγγελόπουλος θα σου φανούν χρησιμότατες κάτω από τον λαμπερό αυγουστιάτικο ήλιο!


Τι πρέπει να κάνω στις διακοπές προκειμένου το δέρμα μου  να παραμείνει υγιές; 
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε το καλοκαίρι είναι να προστατεύσουμε το δέρμα όσο το δυνατόν περισσότερο κυρίως από τον ήλιο, του οποίου η επίδραση μπορεί να είναι καταστροφική. Η αθροιστική δράση του είναι υπεύθυνη για τη λεγομένη φωτογήρανση, δηλαδή για την πρόωρη γήρανση με δυσανάλογες για την ηλικία ρυτίδες και πανάδες.

Και πώς μπορώ να προστατευτώ από τον ήλιο;
Αντηλιακό, καπέλο, ανοιχτόχρωμα ρούχα και συχνή κατανάλωση νερού είναι τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας που μπορούμε να λάβουμε.

Τι πρέπει να αποφύγω;
Κυρίως την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα τις ώρες μεταξύ 11.00 με 16.00, αλλά και τη  χρήση μεθόδων προοδευτικού μαυρίσματος μέσω καμπινών μαυρίσματος (solarium).

Ποιος αντηλιακός δείκτης θεωρείται ιδανικός για το πρόσωπο και το σώμα;
Το αντηλιακό πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείται από όλους όσοι εκτίθενται στον ήλιο, ιδιαίτερα όμως από τα άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και, φυσικά, από τα παιδιά. Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η χρήση του αντηλιακού δεν μας καλύπτει πλήρως από τις βλάβες του ήλιου. Οι δείκτες που μας καλύπτουν είναι 50 SPF για τα παιδιά και το πρόσωπο των ενηλίκων και 30-50 SPF για το σώμα.

Κάθε πόση ώρα πρέπει να γίνεται επάλειψη με αντηλιακό; Ισχύει ότι η πρώτη επάλειψη πρέπει να γίνεται 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο;
Ναι, η πρώτη εφαρμογή του αντηλιακού πρέπει να γίνεται 15 με 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και να το ανανεώνουμε ανά 2 με 3 ώρες.

Tι πρέπει να προσέχω εάν έχω στο δέρμα μου ελιές ή ευρυαγγείες;
Συστήνεται αποφυγή της έκθεσης σε άτομα με μεγάλο αριθμό σπίλων, λόγω αυξημένου κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος, καθώς και σε εκτεταμένο πρόβλημα ευρυαγγειών λόγω πιθανής επιδείνωσής τους.

Aν «καώ» στο πρόσωπο, τι κάνω;                                                                                                                                                                                                                                   Σε περίπτωση ηλιακού εγκαύματος, συστήνεται η χρήση κρέμας με κορτιζόνη ή μαλακτικής και αναπλαστικής κρέμας. Αν πάντως, εκεί στις διακοπές σου, δεν μπορείς εύκολα να βρεις φαρμακείο, μια γρήγορη λύση είναι ν’ απλώσεις στο επίμαχο σημείο γιαούρτι ή οδοντόκρεμα χωρίς μέντα.
 
Ποιες θεραπείες «αποκατάστασης» της επιδερμίδας πρέπει να εφαρμόσω επιστρέφοντας από τις διακοπές;
Το δέρμα μετά την καλοκαιρινή ταλαιπωρία λόγω ζέστης, ήλιου κλπ. πρέπει  να το βοηθήσουμε με ειδικές θεραπείες (μεσοθεραπείας) βαθειάς ενυδάτωσης με βιταμινούχα διαλύματα και υαλουρονικό οξύ για ν’ αποκτήσει ξανά την ελαστικότητα, τη λάμψη αλλά και τον όγκο του. Σε περιπτώσεις δημιουργίας πανάδων, η χρήση peelings και laser βοηθά στη εξαφάνισή τους και στην ανάπλαση του δέρματος με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι συμβουλές ενός δερματολόγου σε συνδυασμό με την τεχνολογία είναι σημαντικές για την πρόληψη, την αντιγήρανση και την επανόρθωση του δέρματος, έστω και μετά από χρόνια κακής εκτίμησης των βλαβών που προκαλεί η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Πηγή: stylista.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: