Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Οδηγός Roaming: Εξοικονομήστε χρήματα


Το καλοκαίρι είναι συνήθως η περίοδος που κάνουμε τα περισσότερα ταξίδια - προς Ελλάδα αλλά και προς το εξωτερικό – και θα κάνουμε και φέτος, παρά την κρίση,
καθώς οι διεθνείς προορισμοί είναι σχετικά προσιτοί όσον αφορά το κόστος τους. Βέβαια, μπορεί με την επιστροφή από το εξωτερικό, ο λογαριασμός του κινητού μας να μοιάζει «ασήκωτος»...

Το κόστος χρήσης του κινητού στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκλογικευτεί μετά τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες πρόκειται να συνεχιστούν, και το επόμενο καλοκαίρι το κόστος χρήσης θα μειωθεί.

Μόνο, όμως, εντός της ΕΕ και των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία και Ελβετία), καθώς το κόστος της περιαγωγής (ή roaming), δηλαδή της χρήσης του κινητού τηλεφώνου εκτός των συνόρων είναι αρκετά υψηλό.

Γενικότερα, η χρέωση γίνεται ανά δευτερόλεπτο αλλά θα πρέπει να προσέξετε ότι σε αρκετές περιπτώσεις μικρών χωρών, υπάρχουν επιπλέον τέλη δικτύου που δεν περιλαμβάνονται στις τιμές στους πίνακες που θα δείτε στο αφιέρωμα μας. Επίσης, τα δορυφορικά δίκτυα έχουν άλλες χρεώσεις.

Ενδιαφέρον είναι ακόμη πως σε γενικές γραμμές οι χρεώσεις συνδρομητών συμβολαίου και καρτοκινητών δεν έχουν μεγάλη διαφορά με ορισμένες εξαιρέσεις στον συγκεκριμένο κανόνα. Βέβαια, το πρόβλημα είναι πως δεν είναι και ιδιαίτερα απλή η ανανέωση του χρόνου ομιλίας όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό, ιδίως αν είσαι εκτός ΕΕ.

Σε περίπτωση που το ταξίδι σας διαρκεί περισσότερες από 3-4 ημέρες και θα παραμείνετε όλο αυτό το διάστημα στην ίδια χώρα, ίσως να συμφέρει να έχετε μαζί σας μία δεύτερη συσκευή και να αγοράσετε μία καρτοκινητή σύνδεση από τοπικό πάροχο. Ιδίως αν κινείστε εκτός Ευρώπης είναι μία λύση που προτείνεται.

Επίσης, υπάρχουν πάροχοι που προσφέρουν «διεθνείς» SIΜ κάρτες με εξαιρετικά συμφέρουσες χρεώσεις. Τέτοιες κάρτες έχουν εταιρείες όπως η MySims2Go και είναι διαθέσιμες και σε ελληνικά καταστήματα και ιδίως στα διεθνή αεροδρόμια της χώρας.

Πηγή: deasy.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: