Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Έκθεση με γλυπτά κοστούμια από ρόλους της Mαρίας Κάλλας


Έκθεση με γλυπτά κοστούμια από ρόλους της Μαρίας Κάλλας, έργα του καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου, παρουσιάζονται στο Παλάτι του Μαγίστρου στη Ρόδο.
Παλαιότερα αλλά νεώτερα έργα του γλύπτη μπορεί να θαυμάσει το κοινό στην έκθεση, που προσεγγίζει το θέμα των θεατρικών κοστουμιών, με ένα τρόπο ιδιαίτερα πρωτότυπο.

Και αυτό γιατί τα γλυπτά κατασκευάζονται από κουτιά αλουμινίου, τα οποία μετασχηματίζονται σε ένα υλικό, που μοιάζει με ύφασμα. Η συγκεκριμένη μέθοδος δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Φλώρο και λάβει διεθνή αναγνώριση. Εξάλλου για αυτή τη μέθοδο της μετατροπής αλουμινίου σε «ύφασμα», κατέχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ο Νίκος Φλώρος ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στην Νέα Υόρκη, ενώ τα γλυπτά του βρίσκονται σε πολλά μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

Παράλληλα έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο για το κοστούμι κοστούμι «Red Queen Elizabeth» από το Metropolitan Museum of Art Costume και πρώτο Βραβείο επίσης για το κοστούμι «Silver Elizabeth Ι» από το French Heritage Society. Η έκθεση στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου του Νίκου Φλώρου θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: star.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: