Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Στο "κόκκινο" τα ασιατικά χρηματιστήρια


Με πτώση άνω του 6% συνεχίζονται οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Σεούλ, έπειτα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor's.


Ο δείκτης KOSPI καταγράφει απώλειες 6,3%, έπειτα από το άνοιγμα με υποχώρηση 1,4%.

«Η ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη», δήλωσε οικονομικός αναλυτής του Dow Jones Newswires.

Όλα τα ασιατικά χρηματιστήρια βρίσκονται σε πτώση, εξαιτίας της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον Standard and Poor's. Η απόφαση ανακοινώθηκε την Παρασκευή μετά το κλείσιμο των χρηματιστηρίων.

Στο μεταξύ, με πτώση άρχισαν νωρίτερα το πρωί οι συναλλαγές στα ασιατικά χρηματιστήρια, οι πρώτες αγορές που ανοίγουν μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's κι ενώ οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη κατέβαλαν έντονες προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή αργά χθες βράδυ για να αποτρέψουν ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ.

Στο κόκκινο το χρηματιστήριο της Σαγκάης, όπου ενώ οι συναλλαγές άρχισαν με μέτρια πτώση 0,82%, στη διάρκεια της συνεδρίασης οι κυριότεροι δείκτες σημείωσαν κάθετη πτώση 4,78% πριν περιορίσουν τις απώλειες στο 4%, μετά την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's να αποσύρει από τις ΗΠΑ το άριστα, τη βαθμίδα «ΑΑΑ» και να τις κατατάξει στο «ΑΑ+».

Στο Χονγκ Κονγκ το χρηματιστήριο υποχωρεί κατά 4,07%.

Ο δείκτης Hang Seng κατέγραφε απώλειες 852,78 μονάδων και είχε διαμορφωθεί στις 20.093,36 μονάδες στις 06:10' ώρα Ελλάδος, μετά την έναρξη των συναλλαγών με πτώση 2,57%.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο άνοιξε με πτώση 1,40%, υποχωρώντας κατά 1,31% στο μέσο της συνεδρίασης (05:30΄ώρα Ελλάδος). Στη Σεούλ οι συναλλαγές ξεκίνησαν με πτώση 1,73% και στο Σίδνεϊ με πτώση 1,28%.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: