Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Στην «εντατική» τα Χρηματιστήρια


Το πιο βαρύ πλήγμα των τελευταίων 15 ετών δέχθηκαν χθες τα μεγαλύτερα Χρηματιστήρια του κόσμου με την ελληνική χρηματαγορά να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.


Με πρόσχημα την κρίση χρέους τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Αμερική, οι «κερδοσκόποι» προέβησαν σε ένα μαζικό «ξεφόρτωμα» μετοχών σε όλες τις αγορές του κόσμου, προκαλώντας ισχυρό σοκ στους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν την αξία του χαρτοφυλακίου τους να πιάνει «πάτο».

Το ελληνικό Χρηματιστήριο έσπασε χθες και το ψυχολογικό φράγμα των 1.000 μονάδων και έφτασε τις 998,24 μονάδες, υποχωρώντας κατά 6%, χωρίς κανείς να ξέρει τι πρόκειται να επακολουθήσει. Οι τιμές των μετοχών στο ταμπλό της οδού Αθηνών, κατέγραψαν στην πλειοψηφία τους νέα αρνητικά ρεκόρ, σκορπώντας την απόγνωση σε όσους επενδυτές εξακολουθούν να διατηρούν ένα σημαντικό ποσοστό επενδύσεων στην ελληνική Χρηματαγορά.

Πρόκειται για την ενδέκατη σερί πτωτική συνεδρίαση, μέσα στις οποίες ο γενικός δείκτης έχει υποχωρήσει κατά περίπου 22% με την κεφαλαιοποίηση του ελληνικού Χρηματιστηρίου να έχει μειωθεί κατά 7 δισ. ευρώ. Ο «πανικός» που επικρατεί στις διεθνείς αγορές αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στα ταμπλό, προκαλώντας ένα ισχυρό τσουνάμι που απειλεί να τις ισοπεδώσει...

Στην Αμερική ο δείκτης DowJones έπεσε κάτω από τις 11.000 μονάδες υποχωρώντας κατά 5,36%, ενώ ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ «βυθίστηκε» στις 2.357,69, καταγράφοντας απώλειες 6,9%.

Ως «Μαύρη Δευτέρα», καταγράφηκε η χθεσινή μέρα και για τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια προκαλώντας έναν ισχυρό πονοκέφαλο στους αξιωματούχους της ευρωζώνης, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία τις τρέχουσες εξελίξεις, προκειμένου να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 απώλεσε 3,39%, στο Παρίσι ο CAC 40 [.FCHI] παρουσίασε πτώση 4,68%, στη Φραγκφούρτη ο DAX είχε απώλειες 5,02%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSEMib υποχώρησε κατά 2,43%. Πάντως σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην κεφαλαιαγορά, προχώρησε στην απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο ΧΑ (shortselling).

Πηγή: real.gr/
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: