Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ


Ποιος είπε πως η σοκολάτα, το mojito, το γιαούρτι, το αγγούρι, το ούζο ή ο ανανάς αποτελούν μόνο γευστικές απολαύσεις; Όλα τα παραπάνω γίνονται τα βασικά συστατικά
για αποτελεσματικές και στοχευμένες θεραπείες σώματος.

Mojito για Απολέπιση και Αγγούρι για Καταπράυνση

Ένα από τα πιο απολαυστικά καλοκαιρινά κοκτέιλ, το Mojito, μεταμορφώνεται σε scrub, ενώ οι καταπραϋντικές ιδιότητες του αγγουριού και του γιαουρτιού ανακουφίζουν την ερεθισμένη από τον ήλιο επιδερμίδα. Η θεραπεία ξεκινά με thai massage από τους ώμους μέχρι τα πόδια για απόλυτη χαλάρωση, ενώ στη συνέχεια οι θεραπεύτριες απλώνουν με κυκλικές κινήσεις το mojito scrub από κάτω προς τα πάνω με ειδικές κυκλικές κινήσεις που προάγουν την καλή κυκλοφορία του αίματος και πραγματοποιούν ήπια απολέπιση του δέρματος. Μετά την αφαίρεση του scrub με ένα γρήγορο ντουζ, απλώνεται η ειδική ενυδατική λοσιόν και, αφού απορροφηθεί, η καταπραϋντική μάσκα με γιαούρτι, αγγούρι και αιθέρια έλαια (cucumber cooling wrap), που ολοκληρώνει τη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας και δροσίζει το ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα. Αυτή η θεραπεία επιτυγχάνει διπλό αποτέλεσμα, αφού το scrub απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των ενυδατικών προϊόντων, ενώ η μάσκα θρέφει βαθιά και αφήνει το δέρμα λαμπερό. Το cucumber cooling wrap μπορεί να πραγματοποιηθεί και μόνο του και συνίσταται ανεπιφύλακτα σε περίπτωση που έχεις καεί από τον ήλιο.
Χρόνος: 50 λεπτά για το συνδυασμό mojito scrub και cucumber cooling wrap, ενώ η κάθε θεραπεία ξεχωριστά διαρκεί από 25 λεπτά. Το mohito scrub είναι καλό να πραγματοποιείται 2 φορές το μήνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο ήλιος και η θάλασσα αφυδατώνουν το δέρμα μας.
Κόστος: 110€ ο συνδυασμός ή 55€ η κάθε θεραπεία ξεχωριστά.
Που: Asian Spa Ayurvedic & City Retreat and Asian Spa Resorts, τηλ. 2107220035, 211 4040115, www.asianspa.gr



Καφές για Αδυνάτισμα

Ο καφές, όταν τον πίνουμε, έχει έντονη διεγερτική και τονωτική δράση, όταν πάλι γίνεται βασικό συστατικό μίας θεραπείας μας βοηθάει να αδυνατίσουμε. Η θεραπεία “Τελετουργικό της Βραζιλίας” στοχεύει στην ανάδειξη της πιο λεπτής σιλουέτας μας και στηρίζεται σε ένα συνδυασμό προϊόντων με βάση τον καφέ, σε περιτύλιξη και σε έντονες κινήσεις μασάζ. Το βασικό προϊόν για τη θεραπεία περιέχει 5% αγνή καφεΐνη και πράσινο άψητο καφέ, γνωστά για τις αποσυμφορητικές και λιποδιαλυτικές τους ιδιότητες, ενώ η παρουσία εκχυλίσματος grapefruit στο μείγμα εξασφαλίζει την τόνωση και τη σύσφιξη του δέρματος. Οι κινήσεις του μασάζ περιλαμβάνουν ζυμώματα, χονδρά τσιμπήματα, πελεκισμούς και palper-rouler (γαλλική τεχνική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας). Στη συνέχεια πραγματοποιείται η περιτύλιξη σώματος Clay and Algae Cataplasm Body wrap, που δρα συμπληρωματικά στο μασάζ, αφού τα κόκκινα φύκια, που περιέχει αναζωογονούν εις βάθος τον οργανισμό και επαναφέρουν πολύτιμα ιχνοστοιχεία, όπως το ασβέστιο, και ο λευκός πηλός kaolin καθαρίζει εις βάθος και αποτοξινώνει το δέρμα.
Χρόνος: Η κάθε συνεδρία διαρκεί 60 λεπτά και προτείνεται πακέτο 10 θεραπειών μέσα σε 1-2 μήνες για ένα ολοκληρωμένο και διαρκές αποτέλεσμα.
Κόστος: Η μεμονωμένη θεραπεία κοστίζει 100€, ενώ το πακέτο των 10 θεραπειών προσφέρεται στα 750€ και δίνει δώρο μία απολέπιση σώματος.
Που: Hiltonia Spa, τηλ. 210 7281812, www.hiltonia.gr

Ανανάς για Ενυδάτωση

Είναι γνωστός για τις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες, αυτό όμως που δεν ξέραμε είναι πως ο ανανάς προσφέρει και εξαιρετική ενυδατική φροντίδα. Η θεραπεία elasticity βασίζεται στο εξωτικό φρούτο και χαρίζει εντατική ενυδάτωση στο δέρμα. Η αρχή γίνεται με ανάμειξη μπροστά στα μάτια σου των προϊόντων που θα αποτελέσουν τη μάσκα. Η θεραπεύτρια αναμειγνύει την πράσινη άργιλο, τη μους ανανά, το τζελ κισσού, το λάδι μενθόλης και το λάδι αβοκάντο και φτιάχνει ένα πλούσιο μείγμα με ευεργετικές για την επιδερμίδα ιδιότητες. Μετά από μία “εισαγωγή” χαλάρωσης με ειδικές πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, απλώνεται το φυσικό μείγμα της μάσκας σε ολόκληρο το σώμα και παραμένει για 15 λεπτά, προκειμένου να δράσει σε βάθος. Η μάσκα ξεπλένεται και η θεραπεύτρια τοποθετεί με απαλές κινήσεις τζελ αλόης και ενυδατική κρέμα σώματος. Έτσι ο ιστός μας αποτοξινώνεται και το δέρμα μένει μεταξένιο σαν μωρού.
Χρόνος: 30 λεπτά.
Κόστος: 90€ ανά συνεδρία.
Που: Divani Athens Spa & Thalasso Centre, τηλ. 210 89 11 900, www.divanis.com



Ούζο για Μυοχαλάρωση και Ανακούφιση από το Στρες

Εκτός από τέλειο συνοδευτικό για θαλασσινούς μεζέδες, το ούζο ήδη εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί και ως θεραπευτικό κρυολογημάτων και μυϊκών πόνων. Το οινόπνευμα και ο γλυκάνισος είναι γνωστά για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν στην υγεία μας, άλλωστε και σήμερα το φυτό του άνισου (γλυκάνισο) χρησιμοποιείται και στην ιατρική. Στο well being ouzo oil massage, οι έμπειροι θεραπευτές χρησιμοποιούν ένα ειδικό λάδι με βάση το ούζο και εφαρμόζουν συγκεκριμένες πιέσεις και τεχνικές μασάζ ως μέρος αυτής της θεραπευτικής και βαθιά χαλαρωτικής περιποίησης σώματος, που έχει σχεδιαστεί για την απομάκρυνση της έντασης, την αποβολή του στρες και την επίτευξη της μυοχαλάρωσης. Συγχρόνως, το well being ouzo oil massage αναζωογονεί σώμα και πνεύμα και πετυχαίνει μία γενικότερη αίσθηση ευφορίας.
Χρόνος: Η κάθε συνεδρία διαρκεί 55 λεπτά και, ανάλογα με τις ανάγκες, προτείνεται αριθμός θεραπείων.
Κόστος: 115€ ανά θεραπεία
Που: GB Spa, τηλ.210 33 30 799 / 772, www.gbspa.gr



Σοκολάτα για Ευεξία και Διατήρηση του Μαυρίσματος

Η σοκολάτα είναι γνωστή για τις ευεργετικές τις ιδιότητες. Το μασάζ με ζεστή σοκολάτα χαρίζει ενέργεια, αίσθηση ευεξίας, αποτοξινώνει, ενυδατώνει και έχει το χαρακτηριστικό πως διατηρεί το πολυπόθητο μαύρισμα για περισσότερο χρόνο, καθώς βοηθάει να μην ξεφλουδίζει το δέρμα. Οι θεραπεύτριες απλώνουν με ειδικές τεχνικές το ζεστό σοκολατένιο μείγμα σε ολόκληρο το σώμα και προχωρούν σε εξειδικευμένες μαλάξεις, που αφενός χαλαρώνουν και αφετέρου βοηθούν να απορροφηθεί η σοκολάτα από το δέρμα. Η αποτοξινωτική και αναζωογονητική δράση του αμυγδαλέλαιου, του shea butter και του cacao δημιουργούν το ιδανικό συνδυασμό για μία πραγματικά απολαυστική εμπειρία χωρίς ενοχές. Μόνο πρόσεχε μην ξεχαστείς και δοκιμάσεις το μείγμα, γιατί δυστυχώς δεν τρώγεται.
Χρόνος: Η συνεδρία διαρκεί 60 λεπτά και προτείνεται πρόγραμμα 6 συνεδριών για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θρέψης του δέρματος.
Κόστος: 95€ η μεμονωμένη συνεδρία, 513€ το πακέτο των 6 συνεδριών.
Που: SWAN Beauty Lounge, Τηλ. 210-66829466,-467, www.swan.com.gr



Μαύρο Κύμινο για Σύσφιξη

Η θεραπεία Le Secret Noir έρχεται από τις μακρινές χώρες της Ανατολής και βασίζεται στο έλαιο nigelle, το έλαιο του μαύρου κύμινου ή αλλιώς «ο ευλογημένος σπόρος». Οι θεραπεύτριες ξεκινούν με ένα φυσικό πίλινγκ σώματος από άνθη πορτοκαλιάς, κρυστάλλους ορυκτού αλατιού, γλυκό αμυγδαλέλαιο, μέλι, βασιλικό πολτό και βιταμίνη Ε, που προετοιμάζει το σώμα για να απορροφήσει στο έπακρο το έλαιο nigelle και χαρίζει ενυδάτωση, θρέψη και σύσφιξη της επιδερμίδας. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται μασάζ με την ειδική κρέμα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, που αποτελείται από το περίφημο έλαιο του μαύρου κύμινου, από αιθέριο έλαιο κανέλας και capsicum - ένα είδος πιπεριάς, το οποίο απελευθερώνει θερμότητα, όταν έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα. Ακολουθεί η τοποθέτηση στην θεραπευτική “φωλιά” θερμότητας με την εφαρμογή θερμοκουβέρτας, που ενεργοποιεί την κρέμα και βοηθά να δράσουν τα ευεργετικά συστατικά της. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με ένα γαλάκτωμα σώματος, εμπλουτισμένο με άνθη πορτοκαλιάς, για την τελική πινελιά ενυδάτωσης.
Χρόνος: 75 λεπτά
Κόστος: 90€ ανά συνεδρία
Που: Nilaya Mystic Spa, τηλ. 210 8001130, www.nilaya.gr

Πηγή: madamefigaro.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: