Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Φονικός καύσωνας στην Ιαπωνία


Κύμα καύσωνα πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας και έχει προκαλέσει το θάνατο 36 ανθρώπων από τον Ιούλιο, ενώ οδήγησε στο νοσοκομείο σχεδόν 22.000 ανθρώπους,
σύμφωνα με επίσημες στατιστικές και τα μέσα ενημέρωσης.

Αυτή την εβδομάδα ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου επί τρεις συνεχόμενες ημέρες και οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση των κλιματιστικών για εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως λόγω του πυρηνικού δυστυχήματος στη Φουκουσίμα.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των 54 πυρηνικών αντιδραστήρων της Ιαπωνίας δεν λειτουργούν, πέντε μήνες μετά το φονικό σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή των τελευταίων 25 χρόνων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Μόνο χθες Πέμπτη τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον καύσωνα: δύο αγρότες, ένας φύλακας και ένας οικοδόμος, γράφει σήμερα η εφημερίδα Ασάχι.

Τουλάχιστον 900 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα υπερθερμίας, εκ των οποίων 20 σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο.

Μεταξύ των αρχών Ιουλίου και της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου το κύμα καύσωνα είχε ήδη προκαλέσει το θάνατο 32 ανθρώπων ενώ ήταν αιτία να εισαχθούν στα νοσοκομεία τουλάχιστον 21.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τη αρμόδιας Υπηρεσίας για τις Πυρκαγιές και τις Φυσικές Καταστροφές.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: