Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η σκούρα σοκολάτα ωφελεί την όραση


Την επόμενη φορά που θα επιβιβαστείτε σε αεροπλάνο, μπορεί να θελήσετε να δώσετε στον πιλότο μια σοκολάτα, για κάθε ενδεχόμενο….


Και αυτό επειδή πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι η σκούρα σοκολάτα μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει την ικανότητα να βλέπουμε σε καταστάσεις χαμηλού κοντράστ, όπως σε κακοκαιρία.

Η έρευνα ενισχύει προηγούμενες που αποκάλυψαν ότι η σοκολάτα μπορεί να οξύνει το νου. Ήδη έχει αναφερθεί ότι η σκούρα σοκολάτα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, ενώ φαίνεται να έχει επίσης ωφέλιμη επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης, τη λειτουργία των αιμοπεταλίων και την ευαισθησία ινσουλίνης.

Οι ερευνητές της νέας μελέτης από το England’s University of Reading, μελέτησαν 30 άντρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 25 ετών σχετικά με την όραση και τις νοητικές ικανότητες, 2 ώρες μετά την κατανάλωση μιας σοκολάτας.

Οι εθελοντές έλαβαν μέρος στα τεστ 2 φορές, μια φορά μετά την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας και τη δεύτερη μετά την κατανάλωση άσπρης. Η διαφορά μεταξύ των 2 σοκολατών ήταν στην ποσότητα φλαβονοειδών που περιείχαν. Η άσπρη περιείχε ίχνος μόνο φλαβονοειδών, σε αντίθεση με τη σκούρα.

Τα φλαβονοειδή, που περιέχονται σε υψηλά επίπεδα στα σταφύλια, το τσάι, το κόκκινο κρασί και το κακάο βρίσκονται στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό, καθώς οι επιστήμονες μελετούν τα οφέλη για την υγεία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες είχαν καλύτερη επίδοση στα τεστ όρασης και σε ορισμένα τεστ εγκεφαλικής λειτουργίας μετά την κατανάλωση σκούρας σοκολάτας, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό ‘Physiology & Behavior’. Αποδίδουν τα ευρήματα στη γνωστή ιδιότητα των φλαβονοειδών του κακάο που αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και εικάζουν ότι μπορεί ενδεχομένως να αυξάνει τη ροή του αίματος στον αμφιβληστροειδή.

Άλλη έρευνα, υποδεικνύει ότι η ωφέλιμη επίδραση των φλαβονοειδών του κακάο στη ροή του αίματος είναι ακόμα μεγαλύτερη σε όσους είναι άνω των 25 ετών.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: