Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ο σωστός ρυθμός για την κατάλληλη άσκηση


Ο σωστός ρυθμός για την κατάλληλη άσκηση

Συχνά θεωρούμε πως όσο πιο έντονα γυμναζόμαστε, τόσο πιο γρήγορα θα δούμε αποτελέσματα. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες εκτελούν τις ασκήσεις τους γρήγορα και βιαστικά προκειμένου να τελειώσουν σύντομα το πρόγραμμα. Παρ' όλα αυτά, η σωστότερη τακτική είναι να εφαρμόζετε το πρόγραμμά σας με μεταβαλλόμενη ταχύτητα, καθώς τόσο ο αργός όσο και ο γρήγορος ρυθμός έχουν διαφορετικά οφέλη τόσο στο σώμα όσο και στην υγεία σας γενικότερα.

Αργός ρυθμός

Αυξάνει το μεταβολισμό, καίει το λίπος και τονώνει το σώμα. Επιπλέον, σας επιτρέπει να εκτελείτε την άσκηση με ασφάλεια και με τέτοιο βάρος ώστε να «κουράζετε» τους μυς σας μετά τις 8-10 επαναλήψεις, κάτι που βοηθά στη γράμμωση. Παρόλο που συνήθως οι γυναίκες δεν προτιμούν αυτό το είδος της προπόνησης, διότι είναι πιο επίπονο, ο αργός ρυθμός (δηλαδή 4-6 δευτερόλεπτα η κάθε επανάληψη) θα πρέπει να αποτελεί τη βάση κάθε προγράμματος άσκησης.

Γρήγορος ρυθμός

Ακολουθώντας έναν πιο έντονο ρυθμό, είναι ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσετε τη μυϊκή αντοχή και να γυμνάσετε την καρδιά σας. Εφαρμόστε τον σε ασκήσεις χρησιμοποιώντας ελαφριά αλτηράκια, λάστιχα ή ακόμα και το βάρος του σώματός σας. Κάνετε περισσότερες από 15 επαναλήψεις κάθε φορά που εφαρμόζετε το πρόγραμμα. Αυτό θα βοηθήσει την καρδιά σας και θα αυξήσει τη μέγιστη καρδιακή συχνότητα. Πολύ σημαντικό, πάντως, είναι να προσέχετε τον τρόπο με τον οποίο εκτελείτε την άσκηση, ενώ αυξάνετε το ρυθμό, διότι παράλληλα αυξάνεται και ο κίνδυνος τραυματισμού των αρθρώσεων.

Το ιδανικό είναι να εφαρμόζετε και τις δύο μεθόδους εναλλάξ κάθε φορά που εκτελείτε το πρόγραμμα άσκησής σας. Φροντίστε, επίσης, να γυμνάζεστε 3-4 φορές την εβδομάδα ώστε να δείτε γρήγορα αποτελέσματα και να χάσετε τους επιπλέον πόντους.
Πηγη:queen.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: