Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δημιουργούν αρθρίτιδα



Οι ειδικοί προτείνουν στρογγυλή μύτη και τακούνι με ύψος 2-3 εκατοστά


Αν και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια προσθέτουν ύψος, αδυνατίζουν και αναβαθμίζουν το ντύσιμο, έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολλές ώρες σε παπούτσια με ψηλά τακούνια αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αρθρίτιδας.

Συγκεκριμένα, αλλοιώνουν τη στάση του σώματος και αυξάνουν τις πιέσεις στα άκρα των ποδιών, στους αστραγάλους και στην άρθρωση των γονάτων. Το αποτέλεσμα είναι η οστεοαρθρίτιδα, η οποία είναι η πιο συχνή μορφή αρθρίτιδας.

Η μορφή αυτής της αρθρίτιδας προκαλείται από τραυματισμό ή από την τριβή των αρθρώσεων με το πέρασμα του χρόνου και προκαλεί πόνο και δυσκαμψία, ενώ συναντάται κυρίως στις γυναίκες, σύμφωνα με τη βρετανική Εταιρεία Ποδολόγων και Ποδιάτρων.

«Οι γυναίκες πρέπει να φορούν παπούτσια με στρογγυλή μύτη, με τακούνι μέγιστου ύψους 2-3 εκατοστών και με απορροφητικές σόλες», δήλωσε ο δρ Άντονυ Ρέντμοντ, λέκτορας Ρευματολογικής Ποδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ληντς. Ταυτόχρονα δήλωσε: «ειδάλλως, σύντομα θα βρεθούμε ενώπιον μιας «επιδημίας» αρθρίτιδας που θα οφείλεται στα ψηλοτάκουνα παπούτσια και στην λανθασμένη επιλογή ίσιων παπουτσιών».
Πηγη:newsbeast




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: