Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

«Ασανσέρ» τα Χρηματιστήρια του κόσμου


Σε αρνητικό πρόσημο ξαναγύρισαν χθες τόσο το ελληνικό χρηματιστήριο όσο και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, μετά από την ανοδική πορεία που σημείωσαν προχθές.


Ο Γενικός Δείκτης στην... οδό Αθηνών ακροβατούσε στις 1.000 μονάδες, παρουσιάζοντας για δεύτερη συνεχή μέρα σημαντικές διακυμάνσεις και έντονη μεταβλητότητα, για να υποχωρήσει τελικά κατά 1,8% και να βρεθεί στις 982,11 μονάδες, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 3,05%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε απώλειες της τάξεως του 5,45%, στη Φραγκφούρτη ο DAX πραγματοποίησε πτώση σε ποσοστό 5,13% ενώ το χρηματιστήριο του Μιλάνου κατέγραψε κατακόρυφη μείωση 6,5%. Αποκαρδιωτική είναι και η εικόνα και παρουσιάζει η αμερικανική αγορά με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να καταγράφει σημαντικές απώλειες.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο για άλλη μια συνεδρίαση οι επενδυτές έκαναν «σκωτσέζικο ντους», βλέποντας τον γενικό δείκτη να παρουσιάζει διακυμάνσεις 52 μονάδων ή 5,24%. Τελικά ο δείκτης «έπεσε» και πάλι κάτω από τις 1.000 μονάδες με τη συνολική αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 70,66 εκατ. ευρώ. Στους επιμέρους κλάδους, αυτός της Υγείας σημείωσε άνοδο 4,02% και Χημικών 0,03%, ενώ οι υπόλοιποι δείκτες κινήθηκαν πτωτικά. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι κλάδοι Μέσων Ενημέρωσης κατά 8,11%, Χρηματοπιστωτικών Εταιρειών κατά 6,13% και Τεχνολογίας κατά 5,35%.

Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύτηκαν, 48 σημείωσαν άνοδο, 92 πτώση και 41 παρέμειναν αμετάβλητες.

Στα ύψη ο χρυσός

Τη στιγμή που οι διεθνείς αγορές δοκιμάζουν τις αντοχές, οι επενδυτές βρίσκοντας καταφύγιο... στον χρυσό, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να σπάει το νέα ρεκόρ μετά το άλλο, φτάνοντας τα 1.772 δολάρια ανά ουγκιά.

Πηγή: real.gr/
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: