Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Σε Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ εξαπλώνεται το κύμα βίας


Νέο αυστηρό μήνυμα έστειλε στους ταραξίες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμεον, την ώρα που δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή του χειρίστηκε την κατάσταση.


Όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός η Βρετανία δεν πρόκειται να επιτρέψει να καταλάβει η «κουλτούρα του φόβου» τους δρόμους της -επισημαίνοντας ότι η Σκότλαντ Γιαρντ έχει δρομολογήσει σχέδια και για τη χρήση αντλιών νερού εφόσον κριθεί απαραίτητο.

«Θα κάνουμε κάθε τι απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε την τάξη» ανέφερε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε τηλεοπτική του δήλωση κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης της ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra.

«Χρειάζεται αντεπίθεση και η αντεπίθεση είναι σε εξέλιξη. Η συνεχιζόμενη βία είναι απαράδεκτη και θα σταματήσει. Δεν θα το ανεχθούμε αυτό στη χώρα μας. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει η κουλτούρα του φόβου στους δρόμους μας» τόνισε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Από το Σάββατο που ξεκίνησαν τα επεισόδια, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 1.000 συλλήψεις, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι δυνάμεις της τάξης.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 111 άτομα.

Εν τω μεταξύ, νέα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο στο Μπέρμιγχαμ, θέατρο βίαιων ταραχών τη χθεσινή νύκτα. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για δολοφονία, ενώ δεν έχει διευκρινίσει εάν οι θάνατοι αυτοί συνδέονται με τις ταραχές, ωστόσο προέβη σε μία σύλληψη και κατέσχεσε ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, τα θύματα ανήκαν σε ομάδα αυτοάμυνας της γειτονιάς τους και προσπαθούσαν να αποτρέψουν λεηλασίες στην περιοχή τους. Την ώρα του συμβάντος έβγαιναν από τζαμί.

Οι τρεις άνδρες χτυπήθηκαν περί τη 01.00 της περασμένης νύκτας. Δύο σκοτώθηκαν επί τόπου. Ο τρίτος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: