Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Αντί για πρόβατα, μετράνε... λιοντάρια και μαϊμούδες!


Από την οδήγηση μέχρι το πως τους παίρνει ο ύπνος, οι Βρετανοί θέλουν να... πρωτοτυπούν!

Οι περισσότεροι, λοιπόν, νανουρίζονται ακούγοντας λιοντάρια να βρυχώνται και μαϊμούδες να παράγουν τον χαρακτηριστικό ήχο επικοινωνίας τους.


Νέα έρευνα, στην οποία 2.000 ενήλικες κλήθηκαν να απαντήσουν με ποιο τρόπο τους παίρνει το βράδυ ο ύπνος, ένας στους πέντε απάντησε ότι το τιτίβισμα των πουλιών και οι ήχοι που παράγουν ζώα στο δάσος ή στη ζούγκλα τον νανουρίζουν, ενώ λιγότεροι από ένας στους δέκα προτιμούν να μετράνε προβατάκια για να κοιμηθούν.

«Κάτι που κάνουν αυτοί οι ήχοι είναι ότι σταματούν τις παρεισφρητικές σκέψεις», δήλωσε στο Reuters ο Τζον Σνίρσον, πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Ύπνου και σύμβουλος στο Κέντρο Υπνου Papworth.

«Αυτές συνήθως είναι έννοιες για την προηγούμενη μέρα ή για την επόμενη--όποια σκέψη εμποδίζει τους ανθρώπους να αποκοιμηθούν. Ένας ημιεπαναλαμβανόμενος ήχος όπως ο αέρας που φυσάει ή ο παφλασμός των κυμάτων, που έχει μία σποραδική εναλλαγή ρυθμού, λειτουργεί αποσπώντας την προσοχή σου», προσθέτει ο ίδιος.

Ο μέσος Βρετανός κοιμάται περίπου έξι ώρες και 48 λεπτά τη νύχτα κι έτσι είναι σημαντικό να μπορεί να αποκοιμηθεί γρήγορα.
Πηγη:newsit.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: