Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κατεδαφίστηκε αυθαίρετο στην πλατεία Άθωνος της Θεσσαλονίκης



Στην κατεδάφιση αυθαίρετης κατασκευής σε κοινόχρηστο χώρο της πλατείας Άθωνος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που είχε καταληφθεί παράνομα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προχώρησαν το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.


«Είναι μια συμβολική και προειδοποιητική κίνηση. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα πρέπει να περιορίσουν τις αυθαίρετες κατασκευές και να λειτουργούν όπως ορίζει ο νόμος», δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης της αυθαίρετης κατασκευής που είχε στήσει ουζερί σνακ-μπαρ.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο κατάστημα είχε σφραγιστεί 11 φορές μέσα στο 2011 και έγινε θραύση της σφραγίδας του από τον ιδιοκτήτη, ενώ πριν την εφαρμογή της κατεδάφισης δόθηκε, μέσω επιστολής, προθεσμία λίγων ημερών στον καταστηματάρχη να συμμορφωθεί.

«Είναι μια προσβλητική συμπεριφορά του συγκεκριμένου επιχειρηματία που απεσφράγισε 11 φορές το κατάστημα που οι υπηρεσίες του δήμου σφράγιζαν και λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης.

Ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης, τόνισε με αφορμή την κατεδάφιση: «Ο δήμος Θεσσαλονίκης έκανε το αυτονόητο. Γκρέμισε τις αυθαίρετες κατασκευές. Αν δε συνεχίσει, θα χάσει το αυτονόητο. Την εμπιστοσύνη των πολιτών ότι μπορεί να υπάρξει κράτος δικαίου».

Η σημερινή κίνηση ήταν η αφετηρία για την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών. «Έχουμε αυθαίρετα όχι μόνο στο ιστορικό κέντρο αλλά και στη Μαρία Κάλλας. Επιπλέον, στην πλατεία Αριστοτέλους περιμένουμε από τους καταστηματάρχες να συμμορφωθούν όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσματα. Ο ελεύθερος δημόσιος, κοινόχρηστος, χώρος είναι μια από τις κινήσεις για να αποκατασταθεί η ευταξία στην πόλη», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.
Πηγη:zougla.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: