Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ο ουρανοξύστης με τις... καμπύλες!


Το Μανχάταν διαθέτει πια ένα σύγχρονο θαύμα, που αλλάζει για πάντα την εικόνα του.


 Είναι έργο του διάσημου και καινοτόμου αρχιτέκτονα Φρανκ Τζέρι. Ο ουρανοξύστης «Νέα Υόρκη από τον Φρανκ Τζέρι» με τις χαριτωμένες καμπύλες, που δεσπόζει στον ορίζοντα της αμερικανικής μεγαλούπολης, ολοκληρώθηκε και περιμένει τους ενοίκους του.

«Ντυμένος» με κυματιστά κομμάτια από ανοξείδωτο χάλυβα, ο πρώτος ουρανοξύστης του Αμερικανού αρχιτέκτονα, που έχει κάνει μερικά από τα πιο αριστουργηματικά κτίρια στον κόσμο -ανάμεσά τους το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο της Ισπανίας- έχει ύψος 260 μέτρα και είναι ο πιο ψηλός ουρανοξύστης κατοικιών στο δυτικό ημισφαίριο. Ο Τζέρι εμπνεύστηκε την εξωτερική εμφάνιση του 76ώροφου κτιρίου από γλυπτό του Τζαν Λορέντζο Μπερνίνι, το οποίο έχει αιχμηρές πτυχές.



Ο ουρανοξύστης διαθέτει 200 κατοικίες, από στούντιο μέχρι διαμερίσματα με τρία υπνοδωμάτια, όλα με μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα στην πόλη. Εχουν επίσης ανέσεις και εξοπλισμό σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ έχει δοθεί σημασία μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια. Από τα έπιπλα στην εντυπωσιακή είσοδο μέχρι τα πόμολα στις πόρτες, όλα έχουν επιλεγεί με μεγάλη προσοχή

Το κτίριο περιλαμβάνει χώρος αναψυχής έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων για τους ενοίκους. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν πισίνα, παιδότοπος και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Υπάρχει επίσης στην ταράτσα μπάρμπεκιου για χρήση των ενοίκων. Ακόμη στον ουρανοξύστη στεγάζεται σχολείο που εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους και συνοδεύεται από εξωτερική παιδική χαρά. Ο Φρανκ Τζέρι συγκινείται όταν βλέπει τον ουρανοξύστη, επειδή στην περιοχή όπου βρίσκεται μεγάλωσε ο πατέρας του, που έφτασε ως μετανάστης στη Νέα Υόρκη.

ΠΗΓΗ: ESPRESSO



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: