Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

"Στοπ" στα σταυρωτά φιλιά σε χώρους εργασίας!


Στα πολλά παράπονα, όπως αναφέρει, για την... ξενόφερτη και αγενή συνήθεια των σταυρωτών φιλιών σε χώρους εργασίας ανταποκρίθηκε η γερμανική ομάδα καλής συμπεριφοράς
«Κοινότητα Knigge» (το γερμανικό ανάλογο, περίπου, του σαβουάρ βιβρ), καλώντας να αποφεύγεται η συνήθεια στους επαγγελματικούς χώρους καθώς φέρνει σε δύκολη θέση ορισμένους Γερμανούς.

Για να... προστατευτούν μάλιστα οι τελευταίοι, τους προτείνει να κολλούν μικρά σημειώματα στα γραφεία τους που θα προειδοποιούν τους πιο «διαχυτικούς» συναδέλφους τους πως προτιμούν την τυπικότερη επιλογή της χειραψίας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Χανς-Μίχαελ Κλάιν, εξήγησε μάλιστα στο BBC πως έχει λάβει αρκετά mail -50 μόνο φέτος- στα οποία Γερμανοί παραπονιούνται πως, πέραν του ότι βρίσκουν αδιάκριτη την εν λόγω συνήθεια, επιμένουν πως δεν είναι γερμανική.

«Προέρχεται από μέρη όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η νότια Αμερική, και είναι μέρος διαφορετικών πολιτισμικών συμφραζόμενων» λέει.

Παραδοσιακά, αναφέρει, οι Γερμανοί θεωρούν αποδεκτή σε τυπικές περιστάσεις μία απόσταση που δεν είναι μικρότερη των 60 εκατοστών -«χρυσός κανόνας» είναι η αυστηρή χειραψία.

Επισημαίνει μάλιστα πως, επιπλέον, το σταυρωτο φιλί δεν είναι πλήρως απαλλαγμένο από στοιχεία ερωτισμού -για αυτό και συνηθίζεται, όπου συνηθίζεται, μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου ή μεταξύ γυναικών, αλλά σπανιότατα μεταξύ ανδρών.

ΤΑ ΝΕΑ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: