Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Έθεσαν βέτο στο... κεμπάπ


Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στη βορειοανατολική πόλη Τσιταδέλα να απαγορευθεί στα εστιατόρια να πωλούν κεμπάπ και άλλα «μη παραδοσιακά» εδέσματα
προκάλεσε την αντίδραση τουλάχιστον ενός εκπροσωπου της κοινότητας των μεταναστών στην πόλη, ο οποίος τη χαρακτήρισε «αισχρή».

«Το να απαγορεύονται τα κεμπάπ στην Τσιταδέλα είναι σαν να απαγορεύεται η πίτσα στο Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη», είπε ο Αμπντάλα Χεζράτζι, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου των μεταναστών στην περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας.

«Το Βένετο αλλάζει. Έχουμε 600.000 μετανάστες, ο δήμαρχος (στην Τσιταδέλα) δεν μπορεί να επιτύχει και πολλά απαγορεύοντας τα πράγματα που αρέσουν στον κόσμο», είπε ο Χεζράτζι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το δημοτικό συμβούλιο στην Τσιταδέλα, μια μεσαιωνική πόλη με χαρακτηριστικά μεσαιωνικά τείχη στο Βένετο, υιοθέτησε μια απόφαση με την οποία απαγορεύεται η έκδοση αδειών σε όσους θέλουν να πωλούν κεμπάπ. «Αυτό το φαγητό ασφαλώς δεν αποτελεί μέρος της παράδοσής μας και της ταυτότητάς μας», δήλωσε ο δήμαρχος Μάσιμο Μπιτόντσι, που ανήκει στη Λέγκα του Βορρά.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η απαγόρευση έχει επίσης στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, διότι αφορά «πιάτα που μαγειρεύονται και κατόπιν αφήνονται έξω για πολλή ώρα».

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: