Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Από τη μονιμότητα στην… εργασιακή εφεδρεία


Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τις λεπτομέρειες για το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, στο οποίο θα τεθούν οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου
των συγχωνευμένων ή καταργούμενων οργανισμών, που θα χαρακτηριστούν ως πλεονάζον προσωπικό.

Προβλέπεται ότι το προσωπικό αυτό θα μπορεί να παραμείνει στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ ακόμα και μετά τη λήξη της 12μηνης εργασιακής εφεδρείας, διατηρώντας τη δυνατότητα να απασχολείται σε θέσεις εποχικού προσωπικού, ενώ καθορίζονται κοινωνικά και εργασιακά κριτήρια για την κατάταξη των εφέδρων σε ενιαίο πίνακα, σύμφωνα με «Το Έθνος».

Στην «τσιμπίδα» της εργασιακής εφεδρείας θα πιαστούν τους επόμενους μήνες οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που θα θεωρηθούν πλεονάζοντες από τους συνολικά 7.000 εργαζομένους των 11 μεγαλύτερων οργανισμών που συμπεριελήφθησαν στο νόμο του υπουργείου Οικονομικών για να ενταχθούν στα προγράμματα συγχώνευσης, ανασυγκρότησης ή κατάργησης.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνει ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη γίνουν απολύσεις.

Εντός εννιά μηνών από την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης θα προσδιορίζεται το πλεονάζον προσωπικό με βάση το οργανόγραμμα του φορέα υποδοχής.

Η λίστα με τους πρώτους 11 οργανισμούς που θα ενταχθούν άμεσα σε προγράμματα αναδιοργάνωσης, κατάργησης ή συγχώνευσης είναι:

ΕΡΤ
Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου
Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα
Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού
Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας
Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας
Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων
ΔΕΠΑΝΟΜ
Θέμις Κατασκευαστική
Ελληνικός Οργανισμός Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας
Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: