Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Το παράδειγμα της «Πιρέλι» και η φυγή των ελληνικών καταθέσεων


Τι ζήτησε η οικογένεια Μοράτι, που ελέγχει τη βιομηχανία Πιρέλι προκειμένου να στηρίξει την ιταλική οικονομία.


Ασφαλώς συνιστά ένδειξη πατριωτισμού και οπωσδήποτε είναι ένα φαινόμενο, το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει από κανέναν απαρατήρητο. Ο λόγος αφορά σε μεγάλες ιταλικές επιχειρήσεις, οι οποίες δήλωσαν πρόθυμες να προχωρήσουν στην αγορά ιταλικών ομολόγων, προκειμένου να υποστηρίξουν την οικονομία της χώρας τους, η οποία διέρχεται – κι αυτή – μια πρωτοφανή κρίση χρέους.

Και επειδή πολλοί μπορεί να υποστηρίξουν ότι πρόκειται απλώς για εκδήλωση πρόθεσης, ενδεχομένως και για το θεαθήναι, ας προστεθεί εδώ κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό στην Ελλάδα. Η οικογένεια Μοράτι, που ελέγχει τη βιομηχανία ελαστικών «Πιρέλι» ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να της ορίσει ένα ύψος ομολόγων για αγορά.

Μάλιστα, στη γειτονική χώρα λέγεται ότι από ώρα σε ώρα θα ανακοινωθεί κύμα ανάλογων τέτοιων αιτήσεων, οι οποίες συνιστούν ένα πρωτοφανές φαινόμενο και βάζουν σε σκέψεις, αν αναλογισθεί κανείς τι ακριβώς συνέβη στην αντίστοιχη ελληνική περίπτωση. Εν προκειμένω, η πρώτη αντίδραση ήταν ένα μεγάλο κύμα φυγής καταθέσεων από τους εγχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς. Κυρίως των μεγαλο-καταθετών, οι οποίοι έσπευσαν να «βγάλουν» τα λεφτά τους στο εξωτερικό για να …διασφαλιστούν, σε βάρος όμως της χειμαζόμενης δημοσιονομικά χώρας.
Πηγη:voria.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: