Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Νέα ευρήματα μικροθηλαστικών στο Μουσείο Λέσβου


«Νέα ευρήματα ζώων στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» ήταν το θέμα της διάλεξης της δρ. Γεωλόγου-Παλαιοντολόγου Κατερίνας Βασιλειάδου στο Μουσείο Φυσικής
Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ευρήματα μικροθηλαστικών που ζούσαν πριν από περίπου 19 εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή της λίμνης στη βορειοδυτική Λέσβο. Μικροσκοπικά απολιθωμένα απομεινάρια από σαλιγκάρια και ψάρια, τρομακτικούς αλιγάτορες, χάμστερ, τυφλοπόντικες και εντομοφάγα θηλαστικά που ζούσαν γύρω από τη λίμνη, μυωξούς που κατασκεύαζαν τις φωλιές τους επάνω στα δέντρα και νυχτερίδες που πετούσαν στο νυχτερινό ουρανό του υποτροπικού δάσους, που έσφυζε από ζωή πριν τις καταστροφικές εκρήξεις του ηφαιστείου της Βατούσας, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι συμμετέχοντες για την παρατήρηση των νέων ευρημάτων με στερεοσκόπια που έδιναν τη δυνατότητα για πλήρη παρατήρηση των δοντιών και των χαρακτηριστικών των οστών των ζώων.

Πηγή: real.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: