Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Καύσωνας - εξπρές αύριο Τρίτη


Σε σχετικά ανεκτά επίπεδα θα κρατήσουν τη ζέστη οι δυνατοί βοριάδες. Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Τετάρτη, η οποία θα συνοδευτεί από καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη.



Καύσωνα που θα διαρκέσει μία ημέρα, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, προβλέπουν για αύριο οι μετεωρολόγοι. Οι δυνατοί βοριάδες θα κρατήσουν τη ζέστη σε σχετικά ανεκτά επίπεδα, ενώ και η χρονική διάρκεια του καύσωνα θα είναι περιορισμένη, αφού από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει.
Αύριο σε όλη τη χώρα και κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα ο υδράργυρος θα δείξει από 38-40 βαθμούς Κελσίου. Λόγω των βοριάδων, ωστόσο, που θα έχουν ένταση 6 μποφόρ, η θερμοκρασία στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ σε λίγα νησιά του Αιγαίου θα ξεπεράσει τους 30.
Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς τονίζει ότι οι ισχυροί βοριάδες, που θα έχουν ένταση 6 και πιθανά 7 μποφόρ στο Αιγαίο, θα εμποδίσουν τον υδράργυρο να ανέβει ψηλότερα και να προκαλέσει ανυπόφορες καιρικές συνθήκες. "Οι βοριάδες, όπως είναι γνωστό, απαλύνουν την αίσθηση της ζέστης. Επίσης, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρχει βορειοανατολική ροή του ανέμου στην ανώτερη ατμόσφαιρα, η οποία αναμένεται να δράσει σαν φυσικό εμπόδιο στις θερμές αέριες μάζες που θα έρθουν από την Αφρική", εξηγεί στο "Εθνος".

Η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί την Τετάρτη, αρχικά από τη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα. Ενα ισχυρό ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια προς τη χώρα μας θα προκαλέσει, εκτός από πτώση της θερμοκρασίας, και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα συνοδευτούν και από θυελλώδεις ανέμους. Από τη Λαμία και νοτιότερα, ωστόσο, η ζέστη θα είναι και πάλι έντονη.

Καύσωνας - εξπρές αύριο
Οι βροχές και οι καταιγίδες πιθανότατα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά κατά περίπου 6 βαθμούς Κελσίου.
Για ό,τι αφορά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, στους 30-32 βαθμούς Κελσίου.
Πηγη:ethnos.gr


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: