Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ποιός ορίζει την ευτυχία;


Τα επίπεδα ευτυχίας των ανθρώπων αλλάζουν με την ηλικία, ιδέα που αντανακλάται σε προσωπικές εμπειρίες και δημοσκοπήσεις, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι μεγάλο μέρος
της αλλαγής μπορεί να οφείλεται στον τρόπο που ορίζουν οι άνθρωποι την ευτυχία.

Ενώ η ευτυχία στους νέους συχνά συνδέεται με τον ενθουσιασμό, στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας συνδέεται με ευτυχισμένη ύπαρξη, ανακάλυψαν οι ερευνητές. Η έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 2 είδη ευτυχίας. Το ένα συνδέεται με την ηρεμία και το άλλο με τον ενθουσιασμό, σημειώνει η επικεφαλής της έρευνας, Cassie Mogilner, Καθηγήτρια Μάρκετινγκ στο Wharton.

Η διαφορά φαίνεται να προκύπτει από τη σημασία που αποδίδουμε στο μέλλον έναντι του παρόντος. Οι νεότεροι, γενικά ανησυχούν περισσότερο για το μέλλον, βασίζουν την ευτυχία τους στον ενθουσιασμό, ενώ οι μεγαλύτεροι εκτιμούν περισσότερο το παρόν και η ευχαρίστηση τείνει να αποτελεί για αυτούς μεγαλύτερη πηγή ευτυχίας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν αρκετά σταθερή αλλαγή στους συσχετισμούς με την ευτυχία. Στους νέους, περίπου το 60% της ευτυχίας αντιστοιχούσε σε επίπεδα ενθουσιασμού, ενώ για τους μεγαλύτερους συνδεόταν με επίπεδα ικανοποίησης.

Στα μικρά παιδιά, ο ενθουσιασμός αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο συστατικό της ευτυχίας (τους αρκεί, για παράδειγμα, μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο ή το καρναβάλι) και ίσως για το λόγο αυτό η παρουσία ενός παιδιού να αλλάζει την αίσθηση ευτυχίας ενός μεγαλύτερου, καθώς «ξυπνά το παιδί μέσα του».

Πηγή: iatronet.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: