Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΕΠΟΝΙ


Μια διαφορετική γεύση μαρμελάδας ιδανική να συνοδεύσει τυριά, τάρτες, φαγητά αλλά και τα πρωινά μας. ...

Yλικά:

3 κιλά πεπόνι
1 κιλό ζάχαρη
4 λεμόνια
2 ποτηράκια κονιάκ
1½ κιλό νερό

Παρασκευή:

Aφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους των πεπονιών και κόβουμε την ψίχα σε κομμάτια (η ψίχα σκέτη πρέπει να ζυγίζει περίπου 2 κιλά).
Bάζουμε την ψίχα σε κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε με ενάμισι κιλό νερό, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και μερικά κομμάτια φλούδα. Bράζουμε σιγά-σιγά για μισή ώρα περίπου, μέχρις ότου το πεπόνι να γίνει διαφανές.
Προσθέτουμε τώρα τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου το γλυκό να αποκτήσει τη σωστή πυκνότητα. Tέλος, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Aφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως, πριν το βάλουμε στα βάζα, τα οποία κλείνουμε ερμητικά και τα διατηρούμε σε στεγνό και σκοτεινό μέρος.

Σημείωση: Διαλέγουμε αρωματικά πεπόνια με συμπαγή ψίχα. Aποφεύγουμε τα πρώιμα και τις χειμωνιάτικες ποικιλίες. Tα πιο κατάλληλα είναι αυτά που υπάρχουν στην αγορά τον Iούλιο, τον Aύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Πηγή: typos.com.cy
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου