Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ο Nick Cave και η παρέα του επιστρέφουν στην Αθήνα



Ερμηνευτής, τραγουδοποιός, συγγραφέας, σεναριογράφος, ακόμη και ηθοποιός περιστασιακά… Ο Αυστραλός καλλιτέχνης που τόσο αγαπά το ελληνικό κοινό δεν έχει αφήσει καμία πτυχή του ταλέντου του ανεκμετάλλευτη, πραγματοποιώντας μια καριέρα γεμάτη δυνατές στιγμές αλλά και δυνατές… παρέες, που τον φέρνει για άλλη μια φορά στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία.


Στην εποχή των Grinderman

Κάπως έτσι, διατηρώντας την «καρδιά» της παρέας των Bad Seeds, δηλαδή τους Ellis, Sclavunos και Casey, ο Nick Cave έβαλε το χαρακτηριστικό μουσικό ύφος του σχήματος στην εποχή των Grinderman. Το συγκρότημα που πήρε την σκυτάλη από τους «κακούς σπόρους» σχηματίστηκε το 2006, κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο και έκανε την πρώτη του live εμφάνιση το 2007 και πλέον, με τον δεύτερο δίσκο “Grinderman 2” στις αποσκευές του, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος (λέγε με Μαλακάσα) για να επανασυστηθεί στους Έλληνες που λατρεύουν τις ιδιαίτερες «ροκιές» του.

Είναι λοιπόν οι Grinderman απλώς η συνέχεια των Bad Seeds; Κάθε άλλο, απαντά η μουσική τους, που μοιάζει περισσότερο να συνεχίζει τους πειραματισμούς του πρώτου συγκροτήματος του οποίου ηγήθηκε ο Cave, τους Birthday Party. Είκοσι ώρες αυτοσχεδιασμών και πολλή μουσική έμπνευση χρειάστηκαν για να τεθεί η βάση του τελευταίου τους album, που χαρακτηρίζεται από «άγριο, πρωτόγνωρο, ωμό, ακατέργαστο rock», σε μια προσπάθεια «να δραπετεύσουν από το βάρος των Bad Seeds».

Τα πολλά (ροκ) πρόσωπα του Nick Cave

Ο 54χρονος Αυστραλός γνώριζε από νωρίς πως το μέλλον του είχε να κάνει με το… λαρύγγι του, καθώς τραγουδούσε από παιδί στην εκκλησιαστική χορωδία της περιοχής του –γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Victoria της Αυστραλίας. Γρήγορα, ο έφηβος Nick ανέπτυξε μια απέχθεια προς τις μικροαστικές αντιλήψεις της κλειστής κοινωνίας και οι γονείς του αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε περιοχή της Μελβούρνης, όπου ο Nick μπήκε εσωτερικός σε σχολείο.

Eνώ ο Nick Cave ήταν 19 ετών και σύμφωνα με δηλώσεις του βίωνε την πιο μπερδεμένη του περίοδο, ο πατέρας του σκοτώνεται σε τροχαίο ατύχημα την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν κρατούμενος στην ασφάλεια για διάρρηξη. Τα συναισθηματικά του σκαμπανεβάσματα τον οδήγησαν στην έκφραση μέσα από την μουσική, και σύντομα το πρώτο του συγκρότημα, οι Birthday Party έγιναν σημαντικό κομμάτι της αυστραλέζικης post-punk σκηνής.

Ακολουθεί η «μετανάστευση» στο Λονδίνο και από εκεί στο Βερολίνο, ενώ γύρω στο 1984 ο «σπόρος» των Bad Seeds φυτεύεται και καρποφορεί 14 albums, που έκαναν την ιδιαίτερη φωνή του και το μουσικό ύφος του σχήματος πασίγνωστα σε Ευρώπη και Αυστραλία. Συναισθηματικές εντάσεις, σκοτεινό ύφος, κοφτεροί στίχοι, free jazz, blues και post-punk εμμονές, καθώς μια «λυρική εμμονή» με θέματα θανάτου, έρωτα και θρησκείας γίνονται η «σημαία» του Nick Cave και της παρέας του, που βρίσκει πολλούς φανατικούς ανά την υφήλιο.

Παράλληλα, οι φιλίες του με πολλές προσωπικότητες του κινηματογραφικού χώρου, όπως με τον σκηνοθέτη Wim Wenders, ωθούν τον Cave να συμμετάσχει σε ταινίες σαν συνθέτης, ερμηνευτής, σεναριογράφος, αλλά και ηθοποιός σε αρκετές περιπτώσεις.

Live στο Terravibe

Με τους Grinderman λοιπόν έρχεται για άλλη μια φορά στην χώρα μας ο Nick Cave για μια live εμφάνιση στην Αθήνα. Την Τετάρτη 6 Ιουλίου, το Terravibe Park θα δονηθεί από τις ροκ μελωδίες του συγκροτήματος, αλλά και από τους The Callas που επιλέχθηκαν ως opening act από τον ίδιο τον Sclavunos.

Info:
Συντελεστές της παράστασης
Nick Cave - vocals, guitar, organ, piano, percussion
Warren Ellis - Mandocaster, tenor guitar, guitar, violin, flute, percussion, backing vocals
Martyn Casey - bass
Jim Sclavunos - drums, percussion, drum synth, backing vocals
Terra Vibe Park: Μαλακάσα, 37ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, Τηλ: +30 210 8820426, Πληροφορίες εισιτηρίων
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 34 €
Τα επόμενα εισιτήρια κοστίζουν 38 €

Σημεία προπώλησης
Αθήνα
TICKET HOUSE Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
MUSICLAND Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264 880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

Σημείωση: Η συναυλία της 5ης Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη που είχε προγραμματιστεί, ακυρώθηκε. Όσοι έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια, μπορούν να απευθυνθούν στα σημεία προπώλησης για εξαργύρωσή τους.
Πηγη

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: