Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Hi-tech γυαλιά για άτομα με προβλήματα όρασης


Ένα πρωτοποριακό ζευγάρι γυαλιών με ενσωματωμένες στερεοσκοπικές κάμερες, παρόμοιες με εκείνες των κινητών και των videogames ,
θα μπορούσε να χαρίσει σε άτομα με προβλήματα όρασης και πάλι το φως τους.

Προσθετικά «μάτια» ενόψει

Τα εξωπραγματικά νέα έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι σχεδίασαν μια προσθετική οπτική συσκευή που θα επιτρέπει στον χρήστη να «βλέπει» άτομα ή αντικείμενα που βρίσκονται εντός του οπτικού του πεδίου.

Όπως εξηγεί ο δρ Στήβεν Χικς, οι μικροσκοπικές ενσωματωμένες στερεοσκοπικές κάμερες λειτουργούν απλοποιώντας τις εικόνες που καταγράφουν και στη συνέχεια στέλνουν σήμα στις σειρές φωτοδιόδων (LED) που επενδύουν την εσωτερική πλευρά του φακού των γυαλιών. Με τον τρόπο αυτό, κατά τους ειδικούς, όταν ο ασθενής θα κοιτάζει μέσα από τους ειδικούς φακούς θα μπορεί να διακρίνει με μεγαλύτερη ευκολία αντικείμενα τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα του ήταν δυσδιάκριτα.

Τα βιονικά γυαλιά του… σουπερμάρκετ

«Σκοπεύουμε να σχεδιάσουμε ένα βοήθημα όρασης το οποίο να είναι όσο πιο διακριτικό και οικονομικό γίνεται» υπογραμμίζει ο δρ Χικς.
« Υποστηρίζουμε σθεναρά ότι οι συγκεκριμένες τεχνολογίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσιτές από πλευράς κόστους στο ευρύ κοινό. Και είναι πραγματικά ικανοποιητικό το γεγονός ότι το χαμηλό κόστος των πρώτων υλών των γυαλιών θα μπορούσε να τα μετατρέψει σε ένα οικονομικό εργαλείο για όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη» καταλήγει ο ειδικός.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα μπορούν να έχουν έτοιμο το πρώτο ολοκληρωμένο ζευγάρι βιονικών γυαλιών χαμηλού κόστους, προκειμένου να μπορέσουν να ξεκινήσουν άμεσα μια διετή κλινική δοκιμή.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: