Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Πιλάτες, η haute couture της γυμναστικής

Το πιλάτες σας διδάσκει να επικοινωνήσετε με το σώμα σας. Άσχετα με το αν θα συνεχίσετε να ασχολείστε με αυτό, σας μαθαίνει να κάθεστε σωστά, να σηκώνετε βάρη σωστά,
να στέκεστε και να σκύβετε σωστά. Επίσης, προσαρμόζεται στα μέτρα σας, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ικανότητές σας, και ο δάσκαλος σε οδηγεί σταδιακά από το ένα επίπεδο στο επόμενο.

Το πιλάτες αποκαλείται μάθημα. Και ενώ έχει δάσκαλο και μαθητές, το στοιχείο που το καθιστά «μάθημα» δεν είναι η ιεραρχία ή ο σεβασμός, όπως στις πολεμικές τέχνες, αλλά το γεγονός ότι διδάσκεται με το λόγο και ο δάσκαλος σας καλεί να σκέφτεστε αυτά που πραγματοποιεί το σώμα σας.

Σας ζητά να οπτικοποιείτε τις σωματικές κινήσεις, να σκέφτεστε δηλαδή το χέρι σας να τεντώνεται και συγχρόνως να βλέπετε αυτή την κίνηση στο μυαλό σας. Επίσης, είναι μάθημα γιατί δεν παίρνετε μεμονωμένες γνώσεις μόνο για την πραγματοποίηση κάποιων ασκήσεων, αλλά διδάσκεστε μια συγκεκριμένη ροή εξελισσόμενων, λίγο διαφορετικών κάθε φορά, ασκήσεων, αλλά και μια νέα στάση ζωής σε σχέση με το σώμα σας.

Αυτό που έκανε το πιλάτες μανία και το έβαλε δυναμικά στη ζωή σας είναι ότι «κάνει τα δύσκολα εύκολα». Δίνει γρήγορα αποτελέσματα που φαίνονται, χωρίς φοβερή κόπωση και χωρίς καταπόνηση του σώματος, ανακουφίζει από παθήσεις, όπως το αυχενικό ή η μέση, σμιλεύει φυσικά και σφίγγει το σώμα, αυξάνει το μεταβολισμό, χαρίζει αυτοπεποίθηση, βοηθά στη συγκέντρωση, διδάσκει έναν κώδικα επικοινωνίας με το σώμα σας και προσφέρει ευεξία.

Το έντονο στρέτσινγκ κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και το γεγονός ότι σας μαθαίνει να στέκεστε σωστά δίνουν σε πολλούς ασκούμενους την αίσθηση πως ψήλωσαν. Είναι μια μέθοδος άσκησης που γυμνάζει το σώμα και παράλληλα σας μαθαίνει να επικοινωνείτε με αυτό...

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: