Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα από το χάπι κατά του καπνίσματος Chantix



Έρευνα συνδέει το χάπι κατά του καπνίσματος Chantix με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και άλλων σοβαρών καρδιαγγειακών νοσημάτων, αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με την έρευνα, η χρήση του χαπιού ενέχει σοβαρούς κινδύνους για καπνιστές χωρίς ιστορικό καρδιοπαθειών, βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε το Canadian Medical Association Journal.

Τα ευρήματα προστίθενται στις προηγούμενες ανησυχίες για αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο για καπνιστές με ιστορικό καρδιοπάθειας, αλλά και ψυχιατρικά προβλήματα που συνδέθηκαν με τη χρήση του χαπιού.

Το χάπι Chantix έχει συνταγογραφηθεί σε 13 εκατομμύρια ανθρώπους και σημείωσε πωλήσεις 755 εκατ. δολαρίων μόνο το περασμένο έτος.

Υπεύθυνοι της Pfizer, της κατασκευάστριας εταιρείας του Chantix, καθώς και του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσαν ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν κοινή μελέτη αναφορικά με τους πιθανούς κινδύνους που κρύβει το Chantix το ερχόμενο έτος.

Σε ανακοίνωσή της, η Pfizer δήλωσε ότι η ανάλυση του Canadian Medical Association Journal βασίστηκε σε πολύ λίγα καρδιακά ή καρδιαγγειακά περιστατικά για να καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με τους κινδύνους. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το Chantix έχει «άμεσα και σημαντικά» οφέλη για την υγεία των καπνιστών που κόβουν το τσιγάρο.

Ο επικεφαλής συντάκτης της νέας έρευνας, Δρ Κερτ Φέρμπεργκ, ιατρός καθηγητής του Wake Forest, σχολίασε ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να κόψει κανείς το τσιγάρο και ζήτησε να αποσυρθεί το φάρμακο από την αγορά.
Πηγη:skai.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: