Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Νέα θεραπεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Έναν σημαντικό σύμμαχο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού έχουν οι γυναίκες .Οι νέες επιστημονικές μελέτες έδειξαν
ότι η προληπτική αγωγή σε όσες βρίσκονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου μπορεί ν αποτρέψει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο μεγάλος εχθρός των γυναικών. Εκτιμάται ότι κάθε ώρα μία Ελληνίδα διαγιγνώσκεται με την ασθένεια ενώ κάθε έξι ώρες μία γυναίκα χάνει τη ζωή της .

Η νόσος απειλεί μία στις δέκα γυναίκες και αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα εμφάνισης μορφή κακοήθους νόσου (27,4%). Οφείλεται στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό κυττάρων του μαστικού αδένα τα οποία διαχέονται στους κοντινούς ιστούς προκαλώντας μεταστάσεις σε άλλα όργανα.

Τα αισιόδοξα αποτελέσματα των νεότερων επιστημονικών ερευνών ανακοίνωσαν σε ειδική εκδήλωση ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Μαστού καθηγητής . Χρήστος Μαρκόπουλος και η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Αλμα Ζωής" κ. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου.

Ειδικότερα ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στα ευρήματα κλινικής μελέτης στην οποία συμμετείχαν 4.560 γυναίκες και ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας.

Σύμφωνα με αυτά, η προληπτική χορήγηση του αναστολέα αρωματάσης εξεμεστάνης, επί 35 μήνες, μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διηθητικού καρκίνου του μαστού. Η θεραπεία αφορά γυναίκες άνω των 60 ετών, με ιστορικό ή κληρονομική προδιάθεση για καρκίνο του μαστού.

Παράλληλα ο κ Μαρκόπουλος τόνισε την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην έκβαση της υγείας των ασθενών.

Η πρώτη μαστογραφία, διευκρίνισε, πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 35 έως 40 ετών και να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση.
Περισσότερο προσεκτικές πρέπει να είναι οι γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό, οι οποίες πρέπει να ξεκινούν τις τακτικές μαστογραφίες δέκα χρόνια πριν από την ηλικία εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε συγγενή τους

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: