Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ασφαλισμένους του ΙΚΑ θα εξυπηρετούν γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ

Tίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου, η νέα λίστα γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες
πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, η νέα λίστα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, (www.ika.gr), ενώ οι ασφαλισμένοι μπορούν να ζητούν τις σχετικές πληροφορίες και από το τηλεφωνικό κέντρο 184.

Όσον αφορά τους γιατρούς, οι οποίοι πιστοποιήθηκαν αλλά δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανάρτηση των στοιχείων τους, τα στοιχεία θα γνωστοποιούνται μόνο από τις Μονάδες Υγείας και τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι 6.323 γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πιστοποίησης μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, κατανέμονται ως εξής:

-Ιατροί ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ 4.395

-Ιατροί ΙΚΑ- ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ 1.928

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η λίστα είναι δυναμική και ενεργός και μπορεί να διευρύνεται στο βαθμό που γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ έχουν εκφράσει από 10.06.11 και μετά ή θα εκφράσουν στο μέλλον τη βούληση τους για την εθελουσία ένταξή τους στην παραπάνω λίστα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης, τα νέα ονόματα των γιατρών θα αναρτηθούν στη λίστα των συνεργαζόμενων γιατρών με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , την 1η Σεπτεμβρίου του 2011.

Οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που δεν πιστοποιήθηκαν με δική τους ευθύνη, μέσα από τη διαδικασία που έχει ορίσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν μπορούν να παρέχουν από 11.07.2011 υπηρεσίες και να αποζημιώνονται από το Ίδρυμα.

Η διοίκηση του Ιδρύματος επισημαίνει προς τους γιατρούς οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί, ότι η ακριβής τήρηση των όρων συνεργασίας είναι προϋπόθεση για την εξόφληση από το Ίδρυμα των αμοιβών που τους αντιστοιχούν και συνακόλουθα βασικός όρος παραμονής τους στη λίστα των συνεργαζόμενων με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γιατρών.



Οι βασικοί όροι συνεργασίας είναι οι παρακάτω:

" Οι γιατροί μπορούν:

- Να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

- Να συνταγογραφούν

- Να παραπέμπουν για παρακλινικές εξετάσεις, θεραπείες κ.λ.π

" Τα ανώτατα όρια επισκέψεων και συνταγών που ισχύουν έχουν ως εξής:

- Γιατροί ΟΠΑΔ - ΟΑΕΕ : 80 επισκέψεις - 100 συνταγές

- Γιατροί ΟΠΑΔ - ΟΑΕΕ που είναι παράλληλα και γιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ :

50 επισκέψεις - 65 συνταγές.

Υπενθυμίζεται ότι οι 100 και οι 65 συνταγές αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους αντίστοιχους 80 και 50 ασθενείς.

Λεπτομερείς οδηγίες (για την αναγραφή εξετάσεων, τη συνταγογράφηση, τη διαδικασία πληρωμής κ.α) έχουν δοθεί με εγκυκλίους και γενικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι γιατροί που παραβαίνουν τους παραπάνω όρους συνεργασίας με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα αφαιρούνται από τη λίστα των συνεργαζόμενων με το Ίδρυμα γιατρών και το ίδιο θα συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που παύει να ισχύει η σύμβαση γιατρού με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ.

Τέλος, η διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει ότι η εύρυθμη και κυρίως ενάρετη και υπεύθυνη συνεργασία των γιατρών αυτών με το Ίδρυμα, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση της συνεργασίας τους και με τον ΕΟΠΥΥ, με την έναρξη της λειτουργίας του το Σεπτέμβριο του 2011.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: